Finale gedichtenwedstrijd

28 januari 2021, van 20:00 tot 21:15 | FlevoMeer Bibliotheek

Kosten: gratis | online

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op donderdagavond 28 januari, tijdens Landelijke Gedichtendag, vindt de online finale plaats van de gedichtenwedstrijd van FlevoMeer Bibliotheek. Tijdens dit live-event is ook de gevierde dichter Ingmar Heytze als gast aanwezig voor een voordracht.

Landelijke Gedichtendag

Tijdens het live-event op Landelijke Gedichtendag komen allereerst de presentatievideo’s voorbij, zodat de toeschouwers de mooiste gedichten nog een keer voorbij zien komen. De jury krijgt op dat moment de publieksstem overhandigd en gaat in beraad over de te kiezen winnaar. Intussen geniet het publiek van de voordracht van Ingmar Heytze. Na de voordracht maakt de vakjury de winnaar van de wedstrijd bekend. De vakjury bestaat uit Thom Ummels (voorzitter van poëziefestival Sunsation), Juul Baars (Stadsdichter van Lelystad en oprichter van poëzie-initiatief De Salon) en Eva Vriend (schrijver van onder andere “De helpende hand” en “Eens ging de zee hier tekeer”).

De finale met Ingmar Heytze als speciale gast is gratis online bij te wonen. Meld je aan via de oranje knop en vermeld in de onderwerpregel Poëzie-event.

Ik ben erbij

Heb jij je al aangemeld (via gedichtenwedstrijd@flevomeerbibliotheek.nl) om de online finale van de gedichtenwedstrijd mee te beleven met Ingmar Heytze als gastdichter? Nog niet gedaan? Geen zorgen: je kijkt donderdagavond om 20.00 uur ook rechtstreeks mee via deze link. De invulvelden zijn voor onze evaluatie; je hebt geen account nodig om mee te kunnen kijken.  

Over Ingmar Heytze

”Zijn heldere, toegankelijke gedichten zijn met souplesse en humor geschreven – en uit al hun poriën stromen citaten,” schrijft de Koninklijke Bibliotheek op haar website over Ingmar Heytze. De dichter heeft vele dichtbundels op zijn naam staan, was van 2009 tot 2011 de eerste en enige stadsdichter van Utrecht en schuift geregeld aan in diverse programma’s op Radio 1. Ook schrijft hij regelmatig voor Rails, DAG, KIJK, Onze Taal, (AD) Utrechts Nieuwsblad, De Volkskrant en Trouw, en was (en is) hij als cultureel organisator een van de drijvende krachten achter Het Huis van de Poëzie (2007-2013) en de Nacht van de Poëzie (sinds 2010). Zijn werk won al verschillende prijzen. In februari 2021 verschijnt zijn nieuwste boek, “De honderd van Heytze”, met zijn honderd (door hemzelf gekozen) beste gedichten met een toelichting van de dichter zelf.

Over de wedstrijd

Al jarenlang organiseerde FlevoMeer Bibliotheek Lelystad tijdens de Poëzieweek de Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd, met op Landelijke Gedichtendag de voordrachtavond waarop ook de winnaar bekend gemaakt werd. Bij de komende editie, de elfde alweer en waarbij het thema heel toevallig ‘samen’ is, slaat vestiging Lelystad de handen ineen met de andere vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek. Daarmee wordt de wedstrijd nog spannender!

Foto: Linelle Deunk