Financieel spreekuur in Lelystad

20 juli 2017, van 13:00 tot 15:00 | Elke week | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Elke donderdagmiddag krijgen bezoekers ondersteuning bij het op orde brengen en houden van hun administratie en financiën

Veel bezoekers van het financieel spreekuur hebben vragen over zaken als kwijtschelding, toeslagen, betalingsachterstanden, DigiD, contact met schuldeisers, enzovoorts. De daartoe opgeleide vrijwilligers geven heldere antwoorden en zo nodig praktische ondersteuning bij de financiële problemen, sociaal juridische vragen of ingewikkelde formulieren. Ter ondersteuning van de vrijwilligers zijn altijd een sociaal juridisch dienstverlener en schuldhulpverlener op het spreekuur aanwezig.

Een afspraak maken is niet nodig en de dienstverlening is gratis.
Kijk voor meer informatie op de website.

foto: Wethouder Janneke Sparreboom in gesprek met de vrijwilligers en professionals van het financieel spreekuur (Studio Wierd)

Interview met vrijwilliger Yahja

Interview met vrijwilliger Yahja

Yahja Kokash woont nu bijna twee jaar in Nederland sinds hij Syrië ontvluchtte. Daar was het namelijk niet leefbaar meer. 'Er was lang niet alle dagen werk, dus ook niet altijd genoeg geld om alle dagen eten te kunnen kopen,' vertelt hij. 'En de leider van Syrië legde rare regels op. Daardoor was het daar niet leefbaar.'
Hij studeerde in Syrië voor computerhelpdeskmedewerker en daarnaast werkte hij. 'Het liefst zou ik dat hier ook weer willen doen: verder studeren en werken met computers en met mensen, maar daarvoor spreek ik de Nederlandse taal nog niet goed genoeg.' Daarom volgt Yahya Nederlandse taallessen en bezoekt hij bij FlevoMeer Bibliotheek Huis voor Taal.
Andere statushouders uit Syrië hebben hem die tip gegeven; ze zeiden dat je daar voor specifieke vertaalvragen terecht kon.'Ik kon gelukkig al goed Engels spreken. Ook volgde ik al Nederlandse taallessen, voordat ik bij Huis voor Taal kwam. Daardoor had ik een voorsprong op de andere mensen. Zo kon ik hen ook al snel helpen."