Money Talks, Financieel spreekuur voor en door jongeren

23 juni 2022, van 15:00 tot 17:00 | Elke week | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Elke donderdagmiddag vindt bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad van 15.00 tot 17.00 uur een financieel inloopspreekuur speciaal voor jongeren plaats: Money Talks.

Het spreekuur is bedoeld voor jongeren die bijvoorbeeld tegen problemen aanlopen rondom DUO/Studiefinanciering, het invullen van lastige formulieren, schulden of achterstanden, zodat de problemen zich niet verder opstapelen, maar zodat ze juist opgelost worden. Naast ervaren medewerkers van het MDF zijn het jonge vrijwilligers die jongeren deze hulp bieden. De geboden hulp is gratis.

Altijd een oplossing

“Als je ergens tegenaan loopt met je financiën, is het belangrijk dat je tijdig hulp vraagt,” zegt Ellen Hoekstra, een vast gezicht van Money Talks. “Hoe langer je namelijk wacht, hoe groter het probleem wordt en hoe lastiger de oplossing. Maar een oplossing is er eigenlijk altijd wel. Als je maar om hulp vraagt als je er zelf niet meer uitkomt.” De medewerkers van Money Talks vinden privacy heel belangrijk, zeker omdat het over gevoelige zaken gaat. Ze hebben dan ook allemaal een Verklaring Omtrent Gedrag ingeleverd en een integriteitsverklaring getekend.

Over Money Talks

Money Talks is een samenwerking van het MDF (Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland), Humanitas, IDO en Challenge Up – Welzijn Lelystad en vindt elke donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur plaats bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.