Lezing Foodbloggen door Hanneke de Jonge

12 november 2018, van 19:30 tot 21:00 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: vrije entree, reserveer wel even een kaartje

Foodblogger Hanneke de Jonge van culinea.nl vertelt over koken met streekproducten en het bloggen hierover.

Haar wieg heeft letterlijk en figuurlijk in een keuken gestaan. Namelijk in de keuken van het restaurant van haar ouders. Haar vader en moeder konden allebei heel goed koken en hebben de liefde voor lekker eten meegegeven aan hun kinderen. Van jongs af aan namen ze alle vijf kinderen mee naar restaurants en nee, geen kindermenuutje voor hen, maar lekker eten waar ze zin in hadden.

Hanneke is op zoek gegaan naar lokale producten. “Waarom moeten de producten van zover komen terwijl de mooiste producten om de hoek te koop zijn?”, vraagt zij zich af. Laten we zoveel mogelijk met de seizoenen meegaan en het voedsel zo weinig mogelijk kilometers laten maken. Back to basic .... terug naar de bron. Waar komt ons eten vandaan?

Wist je dat Nederland een van de belangrijkste agri-foodlanden van Europa is? We zijn nummer twee exporteur van agri-foodproducten van de wereld. Flevoland is een grote leverancier van (biologische) groente, fruit, aardappelen en uien. In Zeewolde telen de boeren met veel liefde en passie een scala aan uitstekende en duurzame producten.

Vanuit deze achtergrond zal Hanneke tijdens deze lezing niet alleen vertellen over koken met streekproducten maar ook over het delen van recepten en gerechten middels foodbloggen.