Literair café met Hanna Bervoets in Theater 't Voorhuys

15 november 2019, van 20:15 tot 22:00 | Theater 't Voorhuys Emmeloord

Kosten: € 17,00 | bibliotheekleden € 15,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op vrijdag 15 november is Hanna Bervoets te gast bij het Literair Café in Theater ’t Voorhuys in Emmeloord. Zij geeft deze avond een lezing over eigen werk.

Hanna Bervoets is een Nederlandse schrijfster, journaliste en columniste. Ze kopieert niet zomaar een succesformule. Ze is inhoudelijk en vormtechnisch op zoek naar telkens nieuwe manieren om haar onmiskenbare maatschappelijke engagement uit de drukken. Van romans zoals Alles wat er was, dat opvalt door z’n bijzondere opbouw maar ook bijblijft vanwege de spanning die horrorachtige trekken krijgt, of de toekomstroman Efter, een moeilijk, uitstekend door haar beoefend genre, tot het zo mogelijk nog knappere Ivanov. Steeds is een schrijfster aan het woord die trefzeker formuleert, lenig construeert, boordevol verbeelding zit en nooit roeperig of te expliciet wordt. Op 32-jarige leeftijd kan Hanna Bervoets al bogen op een stevige productie, met een eigen toon en plaats. Met haar laatste roman Fuzzie heeft ze een psychologisch uitdagend boek gecreëerd waarmee ze de menselijke grenzen overschrijdt. Maar laten we ook haar columns in de Volkskrant niet vergeten; ze zijn van hetzelfde laken een pak.’

Het Literair Café wordt georganiseerd door Theater ’t Voorhuys en FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder en begint om 20.15 uur. Tijdens de pauze is er de mogelijkheid om boeken te laten signeren. In de tweede helft van de voorstelling is er gelegenheid om vragen te stellen.

foto: Sanne Glasbergen