Herman Koch geeft lezing in bibliotheek tijdens LelySTART

11 september 2021, van 20:00 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Op zaterdagavond 11 september is niemand minder dan Herman Koch te gast tijdens LelySTART.

Hij is onder meer bekend van de TV-serie Jiskefet en schreef de wereldwijde bestseller Het Diner, waarvoor hij de NS Publieksprijs ontving. Meer recent verschenen van zijn hand Finse Dagen en Een film met Sophia. Het Literair Café met Herman Koch vindt om 20:00 uur plaats bij FlevoMeer Bibliotheek en kaarten zijn gratis te reserveren via de oranje knop hieronder of verkrijgbaar aan de balie in de bibliotheek. Reserveer op tijd; in verband met corona is de hoeveelheid kaarten beperkt.

Foto: Maarten Kools

Wereldwijde bestsellerauteur

Koch heeft inmiddels een lange lijst op zijn naam staan met 21 publicaties, waarvan één onder pseudoniem. Het meest bekend werd hij als schrijver door het boek Het Diner, dat de NS Publieksprijs 2013 won en dat maar liefst drie keer verfilmd is. Ook werden de rechten aan tientallen landen verkocht en prijkte het boek wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. Het boek staat ook, net als het boek Red ons, Maria Montanelli, op Lezen voor de lijst. Voor Finse dagen ontving de auteur vele lovende kritieken, waaronder deze van het Parool: “Finse dagen is misschien wel Herman Kochs beste roman.” Eind augustus verschijnt zijn nieuwste roman: Een film met Sophia.

Over Een film met Sophia

'Weet jij misschien waar Sophia is? Ze is vannacht niet thuisgekomen en ik heb het nummer van haar vriendje niet. Bel me even.’ Zo luidt het bericht dat filmregisseur Stanley Forbes op oudejaarsavond krijgt van Karl Hermans, een gevierd schrijver. Stanley heeft Karls beeldschone zeventienjarige dochter gecast voor zijn nieuwste film, die na zijn Amerika-avontuur zijn grote comeback in Nederland moet worden. Met graagte werpt hij zich op als vaderfiguur voor Sophia. Maar tijdens de opnames van zijn mozaïekfilm, met naast
Sophia een hoofdrol voor steracteur Michael Bender, worden Stanleys motieven steeds onduidelijker. Wat wil hij eigenlijk, met deze film, met dit meisje en met zichzelf? Hij weet precies waar Sophia is, maar besluit met antwoorden te wachten.

Over LelySTART

LelySTART is dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Agora Theater, Poppodium Corneel, De Kubus, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en City Marketing Lelystad organiseren samen talloze optredens, demonstraties, workshops en straattheater in het Stadshart van Lelystad. Het culturele festival pakt ieder jaar weer groots uit en al deze onderdelen zijn gratis te bezoeken. De toegang is helemaal gratis en vindt plaats in het weekend van 10 & 11 september.

Boeken van Herman Koch