Hoogbegaafdheidsspreekuur op Urk

21 september 2020, van 14:00 tot 16:00 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vanaf maandag 21 september is er een maandelijks spreekuur over hoogbegaafdheid. Door de groeiende vraag om informatie over dit onderwerp, organiseren HBcentrum Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Urk samen een HB Spreekuur.

Bij hoogbegaafdheid denken de meeste mensen meteen aan goede cijfers of mooie werkprestaties. Maar als hoogbegaafde mensen niet op de juiste manier begeleid worden, kan het zijn dat deze intelligentie niet of nooit tot uiting komt. Hoogbegaafdheid zit hem dan ook veel meer in het anders denken. 

Over het HB Inloopspreekuur

Het spreekuur is bedoeld voor ouders van kinderen waarbij hoogbegaafdheid is vastgesteld of twijfel bestaat over de kenmerken van hoogbegaafdheid, maar ook voor hoogbegaafde volwassenen zelf. Iedereen kan tijdens het spreekuur terecht met vragen over het onderwerp hoogbegaafdheid. 

Data HB inloopspreekuur

Omdat er ook op Urk een groeiende vraag is naar informatie over dit onderwerp, besluiten HBcentrum Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Urk de handen ineen te slaan door een HB Inloopspreekuur te organiseren op de maandagmiddagen. Tijd: 14.00-16.00 uur. De toegang is gratis. 

  • Maandag 21 september
  • Maandag 19 oktober
  • Maandag 16 november
  • Maandag 14 december

Meld je aan door een mail te sturen naar flevoland@hbcentrum.nl met de datum wanneer je het HB inloopspreekuur wilt bezoeken.

HBcentrum

HBprofessional Anneloes Hoving zag de vraag naar informatie over hoogbegaafdheid in Lelystad groeien en is daarom in juni 2019 gestart met HBcentrum Flevoland. Samen met collega’s van de andere HBcentra begeleidt zij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en deelt zij kennis met ouders, scholen en ander geïnteresseerden. Dit gebeurt tijdens cursussen voor ouders en docenten, HBkids bijeenkomsten en tijdens HBplus dagbesteding voor (vermoedelijk) hoogbegaafden kinderen uit Lelystad en omgeving. Maar dus ook tijdens spreekuren, zoals die bij FlevoMeer Bibliotheek. Eerder vonden ook al HB Spreekuren plaats in de bibliotheek en deze werden goed bezocht.