Online spreekuur over Hoogbegaafdheid

27 juni 2022, van 14:00 tot 15:00 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

Kosten: gratis

Door de groeiende vraag om informatie over hoogbegaafdheid, organiseren HBcentrum Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Urk iedere vierde maandag van de maand een online HB Spreekuur.

Bij hoogbegaafdheid denken de meeste mensen meteen aan goede cijfers of mooie werkprestaties. Maar als hoogbegaafde mensen niet op de juiste manier begeleid worden, kan het zijn dat deze intelligentie niet of nooit tot uiting komt. Hoogbegaafdheid zit hem dan ook veel meer in het anders denken. 

Over het HB Inloopspreekuur

Het spreekuur is bedoeld voor ouders van kinderen waarbij hoogbegaafdheid is vastgesteld of twijfel bestaat over de kenmerken van hoogbegaafdheid, maar ook voor hoogbegaafde volwassenen zelf. Iedereen kan tijdens het spreekuur terecht met vragen over het onderwerp hoogbegaafdheid. 

Data HB inloopspreekuur

Omdat er ook op Urk een groeiende vraag is naar informatie over dit onderwerp, besluiten HBcentrum Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Urk de handen ineen te slaan door een HB online inloopspreekuur te organiseren op de maandagmiddagen.

  • Maandag 25 april 
  • Maandag 23 mei 
  • Maandag 27 juni 

Meld je aan door een mail te sturen naar flevoland@hbcentrum.nl.

HBcentrum

HBprofessional Anneloes Hoving zag de vraag naar informatie over hoogbegaafdheid in Lelystad groeien en is daarom in juni 2019 gestart met HBcentrum Flevoland. Samen met collega’s van de andere HBcentra begeleidt zij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en deelt zij kennis met ouders, scholen en ander geïnteresseerden. Dit gebeurt tijdens cursussen voor ouders en docenten, HBkids bijeenkomsten en tijdens HBplus dagbesteding voor (vermoedelijk) hoogbegaafden kinderen uit Lelystad en omgeving. Maar dus ook tijdens spreekuren, zoals die bij FlevoMeer Bibliotheek.