Workshop illustraties Kinderliteratuur

18 mei 2019, van 10:30 tot 12:30 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: gratis

De Kunstenaars Vereniging Flevoland KVF bestaat 30 jaar en organiseert 30 kunstprojecten in 2019. Een daarvan is het project Kinderliteratuur in de bibliotheek in Zeewolde.

Plaatselijk kunstenares en KVF lid Gonny Geurts organiseert dit project. Zij heeft drie plaatsgenoten uitgenodigd om een creatieve workshop rond kinderliteratuur te geven in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Op drie zaterdagen van 10.30 tot 12.30 uur gaan zij met diverse lezersgroepen illustraties maken bij beroemde teksten uit de kinderliteratuur.

  • Zaterdag 4 mei voor deelnemers van Huis voor Taal: Het vrouwtje van Stavoren met Truusje Borst
  • Zaterdag 11 mei voor kinderen van 8 tot 12 jaar: Tante en oom in Laren, gedicht van Annie MG Schmidt, met Hiky Helmantel
  • Zaterdag 18 mei voor ouderen: Alice in Wonderland met Ella Steenmeijer

De verhalen worden middels creatieve werkvormen in beeld gebracht. Wil je meedoen aan dit project? Haal dan een gratis kaartje via de oranje knop hieronder. Er is maar beperkt plaats, dus wees er snel bij!

Op de laatste zaterdag, 25 mei om 10.30u. is er een feestelijke opening van de expositie in de activiteitenruimte. Gonny Geurts geeft een korte toelichting en leest voor uit de verhalen verbeeldt in de expositie. De opening en expositie zijn voor iedereen toegankelijk.