Inloopochtend senioren

17 juli 2019, van 10:00 tot 11:30 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zoekt u gezelligheid in een ongedwongen sfeer, wilt u nieuwe mensen ontmoeten, of wilt u gewoon een krant of tijdschrift lezen? Of misschien wilt u samen met een medewerker een kijkje achter de schermen van de bibliotheek nemen?

Welkom

Dan bent u op de woensdagen in de zomervakantie van 10.00-11.30 uur van harte welkom tijdens een inloop- en ontmoetingsochtend voor senioren. FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Carrefour, Zorggroep Oude Nieuwe Land en Gemeente Noordoostpolder organiseren gezamenlijk zes gezellige ontmoetingsbijeenkomsten voor senioren. De bijeenkomsten worden georganiseerd op woensdagochtend 17, 24 en 31 juli, 7, 14 en 21 augustus van 10.00 tot 11.30 uur op wisselende locaties. Koffie en thee staan voor u klaar. Opgeven hoeft niet, u kunt gewoon binnenwandelen.

Zomerprogramma

Het zomerprogramma start bij FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder op woensdag 17 juli. Iedereen die gezelligheid zoekt, nieuwe mensen wil ontmoeten, gewoon een krant of tijdschrift wil lezen of samen met een medewerker een kijkje achter de schermen van de bibliotheek wil nemen is van harte welkom om binnen te wandelen tijdens de ontmoetingsochtend.

Woensdag 24 juli is er de mogelijkheid om kennis te maken met Museum Schokland. Samen een rondje maken door het museum, de foto-expositie van Saskia Boelsums bekijken in de museumkerk en/of een kleine preview bijwonen van de internationale kunstroute ‘Dichter op het Land (onderdeel van cultureel festival ‘Zomer op Schokland’) die de gehele zomer op Schokland te zien is.

Bij Carrefour staat op 31 juli het thema ‘Waar word ik  blij van’ centraal. Samen creatief aan de slag met creatief coach Janneke Koers.

Vervolgens kunnen aanwezigen op 7 augustus in het gemeentehuis een kijkje nemen achter de schermen en een rondleiding krijgen. Daarnaast gaan we in gesprek over zaken die bij inwoners actueel zijn en wat de gemeente hierbij  kan betekenen.

Tijdens de laatste bijeenkomsten op 14 en 21 augustus kan nader kennis gemaakt worden met Zorggroep Oude en Nieuwe land in Hof van Smeden (14 augustus) en de nieuwe Beleeftuin van Talma Hof (21 augustus). Opgave voor aanwezigheid bij de ontmoetingsbijeenkomsten is niet nodig, iedereen kan gewoon binnenlopen.

Samenwerking

Aanleiding voor de ontmoetingsbijeenkomsten in de zomerperiode vormt het informeel Ronde Tafelgesprek ‘Een kijkje in de toekomst’ dat FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Carrefour, Zorggroep Oude Nieuwe Land, GGD Flevoland, Mercatus en Gemeente Noordoostpolder eind maart gezamenlijk organiseerden. Een vruchtbaar gesprek met tien senioren van 65 tot 75 jaar, wonend in de Noordoostpolder, over wat hen bezighoudt en hoe zij de toekomst voor zich zien. 

Activiteiten in de zomerperiode

Het gesprek werd georganiseerd om de behoeften van deze inwoners nu en in de toekomst te inventariseren. De grote winst uit het gesprek bleek de grote behoefte aan activiteiten in de zomerperiode, waarin senioren behoefte aan activiteiten en gezelschap hebben doordat veel activiteiten, vanwege de zomervakantie, stil liggen en de kinderen vaak met vakantie zijn. Door middel van het activiteitenprogramma in juli en augustus hopen de betrokken organisaties in de behoefte aan ontmoeting, gezelschap en kennismaking bij deze doelgroep te kunnen voorzien, en verder door te kunnen praten over de behoeften om hier in de toekomst gezamenlijk verder vorm aan te geven.