Inloopspreekuur over hoogbegaafdheid

14 december 2018, van 10:30 tot 11:30 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: gratis

HBProfessionals Susanne Schmidt en Anneloes Hoving geven een inloopspreekuur bedoeld voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, maar ook voor volwassenen die zelf hoogbegaafd zijn.

Bij hoogbegaafdheid denken de meeste mensen meteen aan goede cijfers of mooie werkprestaties. Maar als hoogbegaafde mensen niet op de juiste manier begeleid worden, kan het zijn dat de oorspronkelijke potentie niet (geheel) tot bloei komt. Hoogbegaafdheid is niet alleen een hoog IQ, maar vooral een andere manier van denken, voelen en ervaren. Omdat er ook in Lelystad een groeiende vraag is naar informatie over dit onderwerp, besluiten HBCentrum en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad de handen ineen te slaan door een HB Inloopspreekuur te organiseren op een aantal vrijdagochtenden.  

Voor hoogbegaafde kinderen én hoogbegaafde volwassenen

Het inloopspreekuur is bedoeld voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, maar ook voor volwassenen die zelf hoogbegaafd zijn. Zij kunnen tijdens het spreekuur terecht met hulpvragen over het onderwerp hoogbegaafdheid. Het kan een mooi moment zijn om in contact te komen met andere ouders en gelijkgestemden.

Hoogbegaafdheid

HBProfessionals Susanne Schmidt en Anneloes Hoving zagen de vraag naar informatie over hoogbegaafdheid in Lelystad groeien. Daarom starten zij dit najaar met HBCentrum Lelystad. Samen met hun collega’s begeleiden zij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en delen hun kennis met ouders, scholen en ander geïnteresseerden.