Inspiratieavond hoogbegaafdheid

30 juni 2022, van 19:30 tot 21:30 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ben jij ouder/verzorger van een hoogbegaafd kind? En wil je weten hoe je jouw kind kunt begeleiden en leren om het beste uit zichzelf te halen? Kom dan donderdag 30 juni van 19.30 tot 21.30 uur naar FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder voor een inspiratieavond waar je kunt meedoen met verschillende workshops rondom het hoogbegaafde kind.

Hoogbegaafdheid

Bij hoogbegaafdheid denken de meeste mensen meteen aan goede cijfers of mooie werkprestaties. Maar als hoogbegaafde mensen niet op de juiste manier begeleid worden, kan het zijn dat deze intelligentie niet of nauwelijks tot uiting komt. Hoogbegaafdheid zit hem dan ook veel meer in het anders denken.

De workshops

Tijdens deze inspirerende avond zijn er vijf deskundigen aanwezig, ieder met hun eigen expertise:

Simone Schuitemaker van Bloeikracht is aanwezig om handvatten te geven om je kind te helpen met leren lezen en/of rekenen aan de hand van de Kernvisiemethode.

Annet Atsma van AABBC geeft een workshop over de problemen en uitdagingen van stress, het omgaan met stress en wat je als ouder zelf kunt doen.

Esther Grit van Kiene Kids neemt je tijdens haar workshop mee in de kenmerken van een ontwikkelingsvoorsprong bij kinderen van 0-6 jaar en geeft praktische handvatten om het jonge kind, thuis en in de kinderopvang, te ondersteunen.

Saskia Durieux van Wijzer Remedial Teaching & Studiebegeleiding gaat dieper in op de problematiek waar hoogbegaafde kinderen en hun ouders tegenaan lopen in het voortgezet onderwijs en hoe je hen kunt ondersteunen.

Alice Tol van Samen Sterk zoomt in op het gedrag van volwassenen dat van groot belang is voor het welzijn en welbevinden van hoogbegaafde kinderen thuis én op school.


De workshops zijn georganiseerd in samenwerking met de oudergroep 'Hb kind? En dan'? Van Carrefour.
Meld je aan voor een workshop in zowel ronde 1 als ronde 2. 
Inloop vanaf 19.30 uur.

Workshops ronde 1

Deze ronde duurt van 19.45 - 20.30 uur.

Workshops ronde 2

Deze ronde duurt van 20.45 - 21.30 uur.