Moppereend komt naar bibliotheek Lelystad

22 januari 2020, van 14:30 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: gratis | geschikt voor kinderen tot 6 jaar

Verveel jij je ook wel eens? Eend in ieder geval wel. En als zij zich verveelt, dan gaat ze mopperen. Ze moppert op hond, geit, schildpad en varken, want niemand wil met haar spelen. De donderwolk boven het hoofd van Eend wordt steeds groter. Hoe loopt dit af? Dat kunnen de kinderen vanaf 2 jaar op woensdag 22 januari 2020 zien in de vertelvoorstelling ‘Moppereend’.

Nationale Voorleesdagen

Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Gedurende de campagneperiode zijn er in het hele land allerlei voorleesactiviteiten. Ook Bibliotheek Lelystad organiseert leuke activiteiten voor peuters en kleuters.

Vertelvoorstelling

Op woensdag 22 januari spelen twee bibliotheekmedewerkers de vertelvoorstelling ‘Moppereend’, naar aanleiding van het Prentenboek van het Jaar. ‘Moppereend’ is geschreven door de Britse auteur Joyce Dunbar en geïllustreerd door Petr Horáček uit Tsjechië. De voorstellingen zijn om 14.30 en 16.00 uur en ze zijn gratis toegankelijk voor alle kinderen vanaf 2 jaar en hun ouders/verzorgers. Een kaartje downloaden is niet nodig; er is plaats voor iedereen.

Over de Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen benadrukken de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip, een beter begrip van de wereld om je heen en het aanhalen van de band tussen (groot)ouder/verzorger en kind. De campagne richt zich op ouders van kinderen tussen 6 maanden en 6 jaar. Bibliotheek Lelystad organiseert tijdens de Nationale Voorleesdagen traditiegetrouw vertelvoorstellingen rond het Prentenboek van het Jaar.