Kinderboekenweek in Urk

3 oktober 2018, van 13:30 tot 16:00 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

Kosten: gratis

Woensdag 3 oktober 2018 start de Kinderboekenweek in FlevoMeer Bibliotheek met vrienden en vriendinnen. Het thema van dit jaar is Vriendschap. Kom er bij! Kom met je vrienden, (groot)ouders, begeleiders, ooms, tantes of buren, iedereen is van harte welkom.

Startmiddag

Om half 2 start de feestelijke startmiddag van de Kinderboekenweek. Kom er bij! Kinderen maken van alles mee, leren veel en maken plezier in de bibliotheek met onder andere Codewoord; een quiz voor nieuwsgierige kinderen of Elfjes (gedichtjes) maken voor poëtische kinderen.

Kom ook!

Amnesty International legt uit wat kinderrechten zijn en hoe we jongeren over de hele wereld een hart onder de riem kunnen steken door het sturen van kaarten en berichtjes via social media. Er liggen GRTZ! Kaarten klaar om te schrijven en te versturen en via Twitter sturen we berichten de wereld in. Paspoorten met opdrachten en uitleg zijn ook aanwezig. Unicef zorgt er voor dat kinderen in de hele wereld een goede kindertijd kunnen hebben en laat tijdens de startmiddag zien dat elk kind er bij hoort. Kinderen die aan alle activiteiten hebben meegedaan ontvangen een cadeautje van de bibliotheek. 

Kinderboekenweek 2018

De Kinderboekenweek duurt tot 14 oktober. De bibliotheken staan vol met mooie, spannende, ontroerende en leerzame boeken voor kinderen. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. Kinderen zijn vanzelfsprekend gratis lid.