Koken zonder verspilling

14 november 2019, van 20:00 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: Leden € 7,50 | Niet-leden € 10,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Karin Luiten, bekend van ‘Slim zónder pakjes en zakjes’, geeft tijdens de Kookboekenweek, een lezing in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder over koken zonder verspilling.

Stoppen met verspillen

Waarom gooien we met z’n allen zoveel eten weg? Zonde voor de planeet, maar vooral: wat had je daar allemaal nog voor lekkers van kunnen maken? In het kader van de Kookboekenweek en het thema Duurzaamheid van Nederland Leest, laat Karin uitgebreid zien hoe je thuis verspilling tegen kunt gaan, want juist met wat je allemaal nog in huis hebt, zet je de heerlijkste maaltijden op tafel. Lekker en gezond, want met veel aandacht voor groente. En dat noemen we: slim koken zonder pakjes of zakjes, want die heb je er helemaal niet voor nodig. Maar wat dan wél? Allerlei praktische tips passeren de revue. Wat moet je altijd op voorraad hebben? Welke kruiden en specerijen zijn handig? Hoe kun je kliekjes opleuken tot een volwaardige nieuwe maaltijd? Maar natuurlijk ook: hoe zit het precies met houdbaarheid en voedselveiligheid? En er valt ook nog wat te proeven bovendien. Het belooft een vrolijke, interactieve avond te worden vol nieuwe ideeën en inspiratie.

Over Karin Luiten

Karin Luiten is kookboekenschrijfster en culinair journalist. Ze heeft twaalf kookboeken geschreven, waaronder het bekende ‘Slim zónder pakjes en zakjes’. Na afloop zal Karin uiteraard boeken signeren. Ook zal boekhandel Marsman aanwezig zijn, voor wie ter plekke een boek wil aanschaffen.