Kunstkring Zeewolde over kunstenaar Andy Goldsworthy

13 april 2018, van 20:00 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: gratis

De Kunstkring Zeewolde organiseert op 13 april om 20.00 uur een filmtentoonstelling in de FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde over het werk van de kunstenaar Andy Goldsworthy. Het thema van de Kunstkring van dit jaar is “Bewegen met een knipoog naar water".

Andy Goldsworthy

De werken van Andy Goldsworthy behoren tot die welke worden aangeduid als Landart. Kunstwerken dus die met name inspelen op en manifest maken van eigenschappen van het landschap en de verandering daarvan door de tijd, dagen, seizoenen, jaren. In de directe omgeving en in Flevoland zijn er veel voorbeelden van. De Groene Kathedraal bijvoorbeeld.

In de film is de kunstenaar aan het werk, aan zee, bij een rivier, in landschappen met een rijke historie, in zijn eigen woon- en werksituatie. Te zien is het wordingsproces van de kunstwerken, de problemen die de uitvoering ervan met zich brengen en de fantastische eindresultaten.

Andy Goldsworthy legt het wordingsproces en de eindresultaten vast via fotografie in sfeerbeelden waarvan ook enige, met uitleg, worden getoond. Een 90 minuten durende, in goed verstaanbaar Engels gesproken, beeld van leven en werken deze inventieve kunstenaar. De inloop is vanaf 19.30 uur in de activiteitenruimte en  de entree is gratis. Consumpties kunnen voor € 1,- worden genuttigd.

Aanmelden via e-mail bij info@kunstkringzeewolde.nl