Workshop Lego WeDo

14 februari 2020, van 15:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

Kosten: € 5,- | Vanaf 7 jaar

Wil jij leren programmeren? En vind je het leuk om met Lego te bouwen? Dan is de workshop Lego WeDo echt iets voor jou. Deze workshop is speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar die meer willen leren over programmeren en hun ideeën graag werkelijkheid zien worden. De workshop in Urk is op vrijdag 14 februari van 15.00 tot 17.00 uur.

Lego WeDo

Met Lego WeDo leren kinderen programmeren op visuele wijze. Ze worden aangemoedigd om hun grenzen op creatief gebied te verleggen, onderzoek te doen, te ontwerpen en hun ideeën te delen met leeftijdsgenoten. En dit alles met een doos legostenen en de programmeermogelijkheden van de iPad. Tijdens Lego WeDo kunnen de kinderen lessen volgen of vrij bouwen om zo de mogelijkheden van het programmeren te ontdekken.

Over Bibliolab

Bij Bibliolab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. Met de workshop Lego WeDo leren kinderen een probleem te analyseren en op te lossen door goed in ‘stapjes’ te denken: een probleem in kleinere stukken opdelen en daar oplossingen voor verzinnen, om zo het hele vraagstuk op te lossen. Deze werkwijze is multi-inzetbaar en goed toepasbaar op vakken als rekenen en wiskunde. Ook kunnen kinderen de wondere wereld van het 3D-printen ontdekken. Kijk op onze website voor meer informatie.

21e-eeuwse vaardigheden

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21e-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.