Lezing: Hersenletsel, zichtbaar of niet?

10 oktober 2019, van 19:30 tot 21:30 | FlevoMeer Bibliotheek urk

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een ongelukkige val kan al hersenletsel tot gevolg hebben. Dit valt vaak niet direct op en wordt daardoor ook niet altijd herkend. Deze lezing gaat in op de zogenoemde 'onzichtbare' gevolgen van hersenletsel.

Niet Aangeboren Hersenletsel

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) verandert je leven compleet. Een verkeersongeval, een beroerte, een val of een hersentumor zijn voorbeelden van hoe iemand hersenletsel kan oplopen. Lichamelijke beperkingen zijn vaak duidelijk, maar problemen met het geheugen, concentratie, karakter- of gedragsveranderingen zijn eventuele 'onzichtbare' gevolgen. Ze vallen niet meteen op.

Deze lezing geeft antwoord op de vraag: Wat is NAH? Dr. Hoogheem, neuroloog bij Revalidatie Friesland, zal uitleggen wat er precies gebeurt in de hersenen bij het oplopen van Niet Aangeboren Hersenletsel. InteraktContour/Hersenz en Revalidatie Friesland vertellen meer over karakterveranderingen, prikkelverwerking en vermoeidheid bij mensen met hersenletsel. Een interessante lezing voor zorgprofessionals en voor iedereen die meer over hersenletsel wil leren.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Caritas, Revalidatie Friesland, Hersenletselteam Flevoland en InteraktContour.