Lezing: Verbindende communicatie: een helder gesprek

12 december 2019, van 20:00 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: € 12,00 voor niet-leden, € 10,00 leden Humanistisch Verbond of bibliotheek, € 5,00 jongeren onder de 18 jaar

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Communicatie is dé verbinding tussen mensen. Evelien Stadt leert Vanuit je Bron de vier stappen die verbindende communicatie gebruikt om helderder te communiceren.

Communicatie is dé verbinding tussen mensen. Tekst, spraak en beeld zijn de gereedschappen voor het overbrengen van onze gedachten. Maar komen die gedachten wel zo over als bedoeld? Zitten we wel op dezelfde golflengte of ontstaat er miscommunicatie?
Miscommunicatie zoals in de auto als de bijrijdster zegt “Kijk een restaurant” en de bestuurder zegt “Ja.” Even later is de bijrijdster boos. Ze voelt zich niet gehoord. Op indirecte wijze zei ze: “Ik wil pauze en koffie.”, maar haar man hoorde haar zin te letterlijk en keek alleen naar het restaurant.

Verbindende communicatie leert om achter de woorden en het gedrag te kijken, naar het waarom. Welke behoefte speelt er? De bijrijder had duidelijk dorst terwijl de bestuurder betrouwbaar en op tijd op hun afspraak wil komen. Als je bekend bent met elkaars behoeften, dan kan je samen kijken hoe aan elkaars behoefte tegemoet gekomen kan worden.
Verbindende communicatie helpt om steeds duidelijker jezelf uit te spreken én de ander beter te begrijpen. Het voorkomt misverstanden en ruzies.
De lezing door Evelien Stad leert Vanuit je Bron de vier stappen die verbindende communicatie gebruikt om helderder te communiceren. Om de verbinding tussen mensen te verstevigen en vanuit de authenticiteit precies dat aan de wereld bij te dragen, wat werkelijk bij de gesprekspartners past.

Over Evelien Stadt

Evelien Stadt, is coach trainer, inspirator en pionier werkt vanuit “Vanuit je bron”. Ze volgde loopbaanoriëntatie en ontdekte haar verborgen passie: iets creatiefs gaan doen. Via de opleiding kunstzinnige therapie ontdekte het creatief doen en welke invloed tekenen op b.v. kinderen kan hebben. Ze leerde dat behoeften van mensen essentieel zijn maar heel divers en dat het goed is deze van elkaar te leren (her)kennen.
“Think like a Zebra” leerde haar de tien denkstijlen, waar je er zelf vaak maar een paar van gebruikt, dat ze een onconventioneel denker is en het liefst buiten de gangbare paden gaat. Zo wil Evelien anderen out of the box leren denken, te brainstormen en inspirerende ideeën te laten ontwikkelen.

De lezing vindt plaats op donderdag 12 december 2019 in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Harmen Visserplein 5, te Emmeloord. De aanvang is 20.00 uur. Deelname bedraagt €12,-, dit is inclusief consumptie. Leden van het Humanistisch Verbond en de bibliotheek betalen €10,- en jongeren onder de 18 jaar €5,-.
Aanmelden vooraf via e-mail naar perspectief.nop@gmail.com wordt op prijs gesteld.