Auteur Diederik Prakke vertelt

8 juli 2022, van 19:30 tot 21:00 | ServicePlein

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op vrijdag 8 juli vertelt Diederik Prakke alles over zijn boek ‘Hoe heb ik lief?’ op het ServicePlein in FlevoMeer Bibliotheek Dronten. De avond begint om 19.30 uur.

Hoe heb ik lief?

Diederik: Mijn boek "Hoe heb ik lief? Trouw en twijfel in lust en liefde" heb ik geschreven vanuit een worsteling, een geschrokken fascinatie, met het thema lust en liefde. Hoe kan het toch dat ik zo geraakt kan worden? Wat doe ik met al dat gevoel? En hoe kan het dat als ik te naïef mijn hart volg, dat ik dan dikwijls mezelf en anderen pijn doe? Waar komt al mijn angst en terughoudendheid vandaan en kan ik die van me afschudden of liefdevol omarmen? In mijn boek onderzoek ik deze vragen zowel door eigen ervaringen te delen, als door wijsheidstradities en de wetenschap in te duiken - van biologie tot psychologie en van evolutie tot spiritualiteit.

Mijn boek kan samengevat worden als "Nee! Nee, ik ga niet zo leven zoals het hoort, puur omdat het zo hoort." Terwijl mijn relatievorm nu niet wild of spectaculair is, is het voor mij een enorme en blijvende reis om steeds weer zowel vrijheid als verbondenheid te voelen en vorm te geven. Als ik daar niet steeds opnieuw weer naar kijk, ervaar ik benauwing, maar dat kijken vergt steeds weer moed.

Over Diederik Prakke

Diederik Prakke woonde en werkte ruim 17 jaar in Bhutan, Albanië, Nepal, Vietnam en Egypte. Ook voerde hij korte opdrachten uit in nog eens 20 andere landen in Azië, Europa en Afrika. Aanvankelijk werkzaam aan drinkwater en irrigatie, maar allengs werd de focus hoe mensen samenwerken - hoe ze wel of niet echt naar elkaar luisteren en of ze zichzelf en elkaar werkelijk begrijpen. Nu werkt Diederik bij SBI Formaat, een organisatie die medezeggenschap in Nederland ondersteunt met training en advies aan ondernemingsraden. Binnen die werkkring en als ZZP'er begeleidt hij graag mensen en organisaties op hun wereldreis om weer thuis te komen. Echt thuis. Verrijkt met inspiratie en perspectief. Sinds april dit jaar woont hij met zijn gezin in Dronten.