Weet wat je eet, over de zin en onzin op etiketten

13 november 2018, van 19:00 tot 20:30 | FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant

Kosten: gratis

Gewichtsconsulente Lian Steijn vertelt op dinsdag 13 november alles over de zin en onzin op etiketten in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant.

In november organiseert FlevoMeer Bibliotheek samen met Perfect Balance for You de lezing: Weet wat je eet - de zin en onzin op etiketten. Deze interactieve lezing gaat over het lezen van voedingsmiddelenetiketten en wat wel en niet belangrijk is op een etiket. De avond duurt van 19.00 tot 20.30 uur.
 

Etiketten onder de loep

In de media, reclame en tijdschriften komen we telkens de meest mooie verpakkingen tegen van voedingsmiddelen. Het ene etiket is nog mooier en veelbelovender dan het andere. Wat moeten we ervan geloven? Waarom staat het op een bepaalde manier op het etiket? Gewichtsconsulente Lian Steijn vertelt alles over de valkuilen op het etiket en geeft tips om deze te voorkomen. Waar moet u bijvoorbeeld op letten bij het boodschappen doen. Wat wel en niet op de verpakking mag of moet staan en wat mogelijk misleidende verpakkingen zijn. Ook vertelt ze waar op gelet moet worden als het doel is om af te vallen. De lezing wordt afgesloten met een leuke quiz.

De lezing wordt ook gehouden op 8 november in Biddinghuizen en op 15 november in Dronten.