Lezing over eenzaamheid

19 oktober 2018, van 10:00 tot 12:00 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Annemieke Diesel is specialist op het gebied van eenzaamheid en komt vertellen over dit onderwerp in FlevoMeer Bibliotheek Dronten.

Eenzaamheid. We kennen het allemaal. Een heel normaal verschijnsel, dat vaak de kop opsteekt als er bijvoorbeeld ingrijpende veranderingen in je leven hebben plaatsgevonden. Om meer bekendheid aan eenzaamheid te geven wordt er op vrijdag 19 oktober van 10.00 tot 12.00 uur een lezing over Eenzaamheid georganiseerd in FlevoMeer Bibliotheek Dronten. De inloop is om 9.30 uur.

Als eenzaamheid te lang gaat duren, en denk dan aan een periode van zo’n 9 maanden tot een jaar, dan wordt eenzaamheid écht een probleem. De aanhoudende stress die eenzaamheid veroorzaakt, zet de gezondheid onder druk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hart- en vaatziekten. Maar er gebeurt méér. Veel minder bekend, maar minstens zo belangrijk: onderzoek heeft aangetoond dat hersenstructuren veranderen. En die leiden op hun beurt tot veranderingen in persoon en gedrag.

Over eenzaamheid bestaan veel misverstanden. Dat is op zich niet zo raar, want veel mensen schamen zich ervoor. Daardoor wordt er ook niet zoveel over gesproken. Annemieke Diesel wil hier verandering in brengen. ‘Als Specialist Eenzaamheid wil ik juist wél dat gesprek voeren, juist in de week tegen de eenzaamheid. Tijdens de lezing wil ik veel van de misverstanden over eenzaamheid aan de kaak stellen, en zo hopelijk een bijdrage leveren aan het doorbreken van het taboe dat nog steeds op dit onderwerp rust.’

foto: Studio Windtkracht - Esther Verwindt

Cursus Creatief Leven

Naast dat Annemieke vertelt over wat langdurige eenzaamheid voor gevolgen kan hebben, en hoe belangrijk het is om er iets aan te doen, besteedt ze ook aandacht aan een totaal andere aanpak, namelijk de cursus Creatief Leven. Misschien heeft u deze al eens op tv bij Omroep MAX voorbij zien komen. ‘Deze helpt in veel gevallen echt’, aldus Annemieke.