Emiel Hakkenes vertelt over Polderkoorts

23 maart 2018, van 14:30 tot 15:30 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

In zijn boek ‘Polderkoorts’ werpt Emiel Hakkenes een nieuw licht op de geschiedenis van de Zuiderzeewerken, die honderd jaar geleden, op 14 juni 1918, begon met de ondertekening van de Zuiderzeewet.

Over de totstandkoming en het onderwerp van zijn boek vertelt hij tijdens een inlooplezing in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder op vrijdag 23 maart.

Decennialang bepleitte Cornelis Lely de aanleg van een afsluitdijk. In januari 1916 zette een hevige storm grote delen van het noorden onder water en plotseling wilde iedereen die dijk. Bijna iedereen… Emiel Hakkenes (redacteur van Duurzaamheid & Milieu verbonden aan het dagblad Trouw) beschrijft in ‘Polderkoorts’ het verhaal van de man die het opnam tegen Cornelis Lely en zijn plannen voor de aanleg van de Afsluitdijk: Eibert den Herder, een ongeschoolde ondernemer. Den Herder maakte zich zorgen: wat zou de afsluiting betekenen voor de visserij? Hoe veilig zou de dijk zijn?
Deze inlooplezing begint om 14.30 uur, de toegang is gratis.