Auteur Sandra Langreis te gast in Literair Café

8 juni 2022, van 20:00 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

BiblioLab Dronten is op woensdag van 2 tot 5 geopend.

Op 8 juni organiseren de Vrienden van de Bieb een wel heel bijzondere avond bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad: Sandra Langereis geeft een lezing over haar boek ‘ERASMUS: Dwarsdenker’ met muzikale ondersteuning van Emma Huijsser en Israel Golani van het Festival Via Musica. Langereis won met haar biografie de prestigieuze Libris Geschiedenis Prijs 2021.

Het Festival Via Musica heeft dit jaar als thema ‘Erasmus, Dwarsdenken in muziek’, waardoor hun muzikale programma naadloos aansluit bij het boek van Langereis. Vandaar dat Huijsser op de renaissanceharp en Golani op de luit de lezing opluisteren met muziek van ‘dwarse’ componisten uit de tijd van Erasmus. Kaarten voor deze bijzondere ervaring zijn verkrijgbaar aan de informatiebalie in de bibliotheek of via www.flevomeerbibliotheek.nl en kosten €7,50. Bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas €1,50 korting. Voor Vrienden van de Bieb is de toegang gratis.

Spraakmakende biografieën

Via Musica, vrij vertaald ‘de muzikale weg’, is een rondtrekkend festival in Flevoland dat tijdens muzikale activiteiten bezoekers kennis laat maken met de mooiste locaties en architectuur van de polder. Elke festivaldag strijken de muzikanten weer op een andere plek neer en het publiek reist fysiek met hen mee, maar ook de programmering is een ware reis en wel de persoonlijke reis van een componist, filosoof en kunstenaar. Op het oog lijkt Erasmus wellicht geen logische keuze als thema van een muziekfestival, maar zijn karakterschets komt dicht in de buurt van die van Via Musica: mensen nieuwsgierig maken en uitdagen met iets bijzonders is precies wat het festival nastreeft. Juist dat heeft de organisatie geïnspireerd tot het programmeren van een breed, toegankelijk en prikkelend festival. De lezing van Sandra Langereis is de kick-off van het festival en vormt zo een inleiding en kennismaking met Via Musica. Het festival zelf vindt plaats van donderdag 4 tot en met zondag 7 augustus. Op 5 augustus keert het festival terug naar Lelystad, waar bij ‘Het Erf van Boerkok’ een mooi programma te ontdekken valt.

Festival Via Musica

Over de Vrienden van de Bieb

De Vrienden van de Bieb is een aparte stichting die FlevoMeer Bibliotheek Lelystad steunt met financiële aankopen en projecten. Jaarlijks ontvangt de stichting giften van donateurs en brengt geld bij elkaar door verkoop van afgeschreven media van de bibliotheek. Inmiddels hebben zich zo’n 250 Vrienden aangemeld. De Vrienden van de Bieb organiseert in samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek diverse malen per jaar een literair café.