Thomas Olde Heuvelt Literaire act LelySTART

14 september 2019, van 20:30 tot 22:30 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Internationaal doorgebroken door zijn veelgeprezen boek Hex, schrijver van het Spannende Boeken Wekengeschenk 2019 en dit jaar komt hij naar LelySTART: op zaterdagavond 14 september is Thomas Olde Heuvelt te gast in het Literair Café bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad!

Inmiddels heeft hij al verschillende boeken op zijn naam staan, variërend van thrillers, horror- en magisch realistische romans en korte fictie. Een genre dat ook in Nederland steeds meer aan populariteit wint. Zijn bekendste werk is HEX, het boek dat in 2016 maandenlang in de Bestseller 60 stond en wereldwijd in vele landen is uitgegeven, waaronder de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Brazilië en China. Komende week verschijnt zijn nieuwste boek Echo en op 14 september geeft hij op uitnodiging van de Vrienden van de Bieb tijdens LelySTART een lezing over zijn werk.

Over het succes van HEX

Thomas Olde Heuvelt brak definitief door met zijn horrorthriller HEX, waarin het Nederlandse dorpje Beek door een vervloekte heks in een wurgende greep gehouden wordt. Aanvankelijk kende het boek in Nederland slechts een bescheiden succes, maar dat veranderde toen Hex verscheen bij grote uitgeverijen in de VS en Groot-Brittannië, en Stephen King een lovende tweet de wereld instuurde (“totally, brilliantly original”). Hierna stond HEX ook in Nederland maandenlang in de Bestseller 60. De Amerikaanse film- en televisierechten van HEX zijn verkocht aan Warner Bros en inmiddels prijkt naast een quote van Stephen King ook een aanbeveling van George R.R. Martin op de kaft, de schrijver van de Game of Thrones-boeken.

Over LelySTART

LelySTART is dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Onder deze vlag organiseren AGORA Theater, Poppodium Corneel, De Kubus, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en City Marketing Lelystad talloze optredens, demonstraties, workshops en straattheater in het Stadshart van Lelystad. De toegang is helemaal gratis en vindt dit jaar plaats in het weekend van 13, 14 en 15 september.