Auteur Toine Heijmans te gast in Literair Café

18 mei 2022, van 20:00 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

BiblioLab Dronten is op woensdag van 2 tot 5 geopend.

Op woensdag 18 mei bezoekt bekroond auteur Toine Heijmans het Literair Café in Lelystad. Deze schrijver heeft niet alleen verschillende non-fictieboeken en romans op zijn naam staan, maar ook talloze columns voor De Volkskrant. Redenen genoeg voor De Vrienden van de Bieb om deze interessante schrijver uit te nodigen voor een literaire avond bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. De lezing begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur.

Op vertoon van zijn/haar bibliotheekpas ontvangt de bezoeker € 1,50 korting op de entree van € 7,50. Studenten uit het voortgezet onderwijs kopen op vertoon van hun schoolpas voor € 2,50 een ticket. Voor Vrienden van de Bieb is de toegang gratis. Kaarten voor de lezing zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Na afloop van de lezing is het mogelijk om Heijmans’ werk aan te schaffen en te laten signeren. Bezoekers die toch onverhoopt verhinderd zijn, wordt verzocht om hun ticket te annuleren zodat een ander nog een van de beperkte plekken kan bemachtigen.

Over Zuurstofschuld

Zuurstofschuld is het adembenemende verhaal van klimvrienden Lenny en Walter, die hun dromen najagen in de Alpen en de Himalaya, en daarmee hun lot bezegelen. Ze dragen de verhalen van de grote alpinisten met zich mee, en zoeken samen een manier om geschiedenis te schrijven. Maar in de ijle lucht gelden andere wetten. Tien jaar na het verschijnen van zijn veelbekroonde bestseller Op zee neemt Toine Heijmans de lezer opnieuw mee naar een onverbiddelijke wereld, met een roman over vrijheid en vriendschap, storm en lawines, en de gevolgen van radicale keuzes. Wat de bergen met de mens doen, en wat de mens doet met de bergen, daar gaat het om.

Over Toine Heijmans

Toine Heijmans (1969, Nijmegen) is columnist bij De Volkskrant en schrijver van non-fictie en romans. Ook schreef hij scenario’s voor de televisieserie De Fractie. Heijmans behandelt in zijn werk graag een brede waaier aan onderwerpen. Tweewekelijks schetst hij bijvoorbeeld een portret van Nederland in zijn veelgelezen, tweewekelijkse colums, terwijl zijn boeken allerlei verschillende thema’s aanstippen. Zijn eerste publicatie verscheen in 1998 met de titel Respect!, waarin Heijmans vertelt over hiphop en migrantenjeugd. Na vele andere werken verscheen in 2019 het boek Met mijn vader is niks mis, waarin hij zijn veelgelezen columns verzamelde over een vader en zijn nieuwe vriend, dr. Alzheimer. Zijn meest recente boek uit 2021 is de roman Zuurstofschuld. Als eerste Nederlandse schrijver werd Heijmans in Frankrijk de Prix Médicis Etranger toegekend voor de vertaling van zijn roman Op zee (En Mer), een van de prestigieuze Franse literatuurprijzen. Vervolgens werd hem het ridderschap verleend in de orde van de Kunsten en de Letteren.

Over de Vrienden van de Bieb

De Vrienden van de Bieb is een aparte stichting die FlevoMeer Bibliotheek Lelystad steunt met financiële aankopen en projecten. Jaarlijks ontvangt de stichting giften van donateurs en brengt geld bij elkaar door verkoop van afgeschreven media van de bibliotheek. Inmiddels hebben zich zo’n 250 Vrienden aangemeld. De Vrienden van de Bieb organiseert in samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek diverse malen per jaar een literair café.