Literair café met Wilfried de Jong

19 april 2018, van 20:15 tot 22:00 | Theater 't Voorhuys

Kosten: €15,- voor bibliotheekleden €13,-

Tijdens het literair café zal Wilfried de Jong een lezing geven uit eigen werk.

Wilfried de Jong

Wilfried de Jong (1957) is theatermaker, acteur, schrijver, columnist, programmamaker voor radio en televisie, presentator en af en toe ook DJ. Wilfried heeft vele kwaliteiten, is een tikkeltje eigenzinnig, opgewekt, energiek, en toch – ook een beetje onvoorspelbaar. Zijn CV is even veelzijdig als indrukwekkend.

De Jong werd bekend door zijn samenwerking met Martin van Waardenberg in het theaterduo Waardenberg en De Jong (1985-1996). Nadat deze samenwerking was beëindigd legde De Jong zich toe op het maken van televisieprogramma's. Eerst maakte hij voor de VPRO Sportpaleis De Jong en later, samen met Matthijs van Nieuwkerk, Holland Sport, waarvan hij van 2008 tot en met 2011 de enige presentator is.

Hij presenteerde ook 24 uur met..., dat vanaf begin 2008 op Nederland 3 werd uitgezonden. Zijn liefde voor sport in het algemeen kwam verder tot uiting in een serie documentaires over de fans, hobbyisten en organisatoren van diverse amateursportevenementen. In de in Rotterdam opgenomen serie "Pakhuis de Jong" speelde Wilfried de Jong met doorgewinterde TV-persoonlijkheden in op actualiteit. Daarnaast speelde De Jong soms rollen in films en televisieseries (Evelien) en schreef hij diverse boeken waaronder, De linkerbil van Bettini, een verhalenbundel: Aal, De man en zijn fiets. In de zomer van 2013 werd De Jong presentator van het televisieprogramma Zomergasten.

Kaarten

Het literair café wordt georganiseerd door Theater ’t Voorhuys en FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder en begint om 20.15 uur. Er is ook gelegenheid om een boek van Wilfried de Jong aan te schaffen en te laten signeren. Voor meer informatie: www.theatertvoorhuys.nl. Bibliotheekleden en theaterpashouders krijgen een korting van € 2,00 op de voorstelling.