Literaire lezing door Maartje Wortel

16 januari 2019, van 20:00 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: € 7,50 niet-leden / € 5,00 leden en gratis voor Vrienden van de Bieb

Op woensdagavond 16 januari bezoekt Maartje Wortel het Literair Café bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

Wortel schreef columns voor NRC Next en Trouw en verschillende romans en verhalenbundels. Goudvissen en Beton is haar meest recente boek.

Over haar boeken

Het eerste boek dat van Maartje Wortel verscheen is de verhalenbundel Dit is jouw huis. Twee jaar later verscheen in 2011 haar eerste roman, Half Mens. Deze werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs en gaat over een Amerikaanse taxichauffeur die een Nederlands meisje aanrijdt. Wortel liet zich hiervoor inspireren door een artikel over de psychische stoornis BIID, Body Integrity Identity Disorder. In 2014 verscheen haar tweede roman, IJstijd, een vervolg op Half Mens. IJstijd gaat over de liefde, literatuur en identiteit, en over de vraag of je zelf bepaalt wie je bent of dat je wordt gedefinieerd door de omstandigheden. In 2015 publiceerde de destijds opstartende uitgeverij Das Mag haar tweede verhalenbundel Er moet iets gebeuren. Ze kreeg hiervoor lovende recensies en nominaties voor de Fintro Literatuurprijs en de ECI Literatuurprijs. In 2016 verscheen ten slotte haar meest recente roman Goudvissen en Beton.

Over Maartje Wortel

Maartje Wortel werd geboren op 26 oktober 1982 in Eemnes. Voor korte tijd studeerde ze aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Het jaar daarop volgde ze de opleiding Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Haar korte verhalen werden gepubliceerd in de literaire tijdschriften Passionate Magazine, De Brakke Hond en De Gids en haar columns verschenen in NRC Next en Trouw. Maartje Wortel is de dochter van kleinkunstenaar Gerard Wortel.

Vrienden van de Bieb

Het literair café wordt georganiseerd door de De Vrienden van de Bieb, een aparte stichting die FlevoMeer Bibliotheek Lelystad steunt met financiële aankopen en projecten. Jaarlijks ontvangt de stichting giften van donateurs en brengt geld bij elkaar door verkoop van afgeschreven media van de bibliotheek. Inmiddels hebben zich meer dan 300 Vrienden aangemeld.

De lezing begint om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur. Op vertoon van zijn/haar bibliotheekpas ontvangt de bezoeker € 2,50 korting op de entree van € 7,50. Voor Vrienden van de Bieb is de toegang gratis.