Literaire lezing door Wim Daniëls

22 oktober 2019, van 20:00 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: € 7,50 niet-leden / € 5,00 leden en gratis voor Vrienden van de Bieb

Op dinsdag 22 oktober, tijdens de Maand van de Geschiedenis, is Wim Daniëls te gast bij het literair café in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

In het najaar van 2018 verscheen van zijn hand De Mulo en het in 2017 verschenen De Lagere School werd een bestseller. Hoewel de literaire cafés normaal gesproken op een woensdagavond plaatsvinden, is deze keer in verband met de beschikbaarheid van de schrijver gekozen voor een dinsdagavond.

Foto eigendom van Wim Daniëls

Over De Mulo en De Lagere School

Wim Daniëls schreef twee interessante geschiedenisboeken over het Nederlandse onderwijs; De Mulo en De Lagere School. In De Mulo wordt de kleurrijke en bijzondere geschiedenis van de mulo op toegankelijke wijze uit de doeken gedaan. Deze vorm van meer uitgebreid lager onderwijs bestond in Nederland van 1857 tot 1968. Dit boek zal voor velen dan ook heel herkenbaar zijn, in de eigen herinnering of uit verhalen van ouders of grootouders. De Lagere School is een heerlijk boek, dat je terugvoert naar een tijd waarin alles nog overzichtelijk leek, met taal en rekenen als de belangrijkste schoolvakken en met gedrag, vlijt en netheid als een heilige drie-eenheid op het rapport. Het komt allemaal aan bod in het rijk geïllustreerde De Lagere School. Wim Daniëls, die zelf in de jaren zestig op zo’n lagere school zat, schetst in zijn boek het wel en wee van de lagere school in de twintigste eeuw, met de nadruk op de periode vanaf 1930.

Over Wim Daniëls

Wim Daniëls schreef boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen. Ook zijn doelgroepen variëren sterk; volwassenen, jongeren én kinderen. Verder treedt hij op in het theater, heeft hij samen met Kasper Boon het bordspel Het Grote Taalspel gemaakt en is hij geregeld te zien op tv en te horen op de radio.

Vrienden van de Bieb

Het literair café wordt georganiseerd door de De Vrienden van de Bieb, een aparte stichting die FlevoMeer Bibliotheek Lelystad steunt met financiële aankopen en projecten. Jaarlijks ontvangt de stichting giften van donateurs en brengt geld bij elkaar door verkoop van afgeschreven media van de bibliotheek. Inmiddels hebben zich meer dan 300 Vrienden aangemeld.

De lezing begint om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur. Op vertoon van zijn/haar bibliotheekpas ontvangt de bezoeker € 1,50 korting op de entree van € 7,50. Voor Vrienden van de Bieb is de toegang gratis.