Gratis literaire lezing door Vonne van der Meer

13 februari 2019, van 20:00 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: gratis

Stichting Vrienden van de Bieb bestaat 25 jaar en die mijlpaal mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan! Daarom organiseren de Vrienden op woensdagavond 13 februari een extra literair café met niemand minder dan Vonne van der Meer als literaire gast. Een keus die de cirkel rond maakt, aangezien Vonne 25 jaar geleden een van de eerste schrijvers was die de Vrienden van de Bieb uitnodigden.

Foto: Annaleen Louwes

Over haar boeken

Door de jaren heen schreef Vonne van der Meer ruim 20 boeken, waaronder een toneelstuk. Brood, zout en wijn is haar meest recente boek. Het verscheen in 2017 en is een verhalenbundel waarin wennen aan een nieuw huis en afscheid nemen van het oude leven de rode draad vormen. In 2015 verscheen van haar hand de roman Winter in Gloster Huis. Dit is een kleine roman over een grote dwaasheid: het gevecht van een Don Quichot met de reus aan de overzijde. Over twee broers; eentje met een succesvol hotel aan een meer waar je waardig en omringd door aandacht kunt sterven en de ander met een minder succesvol hotel aan de overkant, Gloster Huis, waar mensen die toch aan hun doodswens beginnen te twijfelen, welkom zijn. Heel bekend van haar is de serie Eilandgasten, over het vakantiehuisje Duinroos op Vlieland. Korte verhalen die op zichzelf lijken te staan, maar die desondanks met elkaar verbonden zijn. Het is vooral de herkenbaarheid in deze verhalen die zoveel mensen aansprak en nog steeds aanspreekt!

Over Vonne van der Meer

Vonne van der Meer (Eindhoven 1952) debuteerde in 1985 met de verhalenbundel 'Het limonadegevoel en andere verhalen'. Vanaf dat moment publiceerde zij elke twee, drie jaar een nieuwe novelle, roman of verhalenbundel. Hoewel zij met romans als 'De reis naar het kind' (1989) van meet af aan een vaste lezersschare aan zich wist te binden, werd zij in 1999 bekend bij een groter publiek met de roman-in-verhalen 'Eilandgasten'. Veel van haar boeken zijn vertaald, o.a. in het Duits en Frans. Sinds 2014 geeft zij les aan de afdeling schrijven van het Ritcs (de Brusselse film- en televisieacademie).

Vrienden van de Bieb

Het literair café wordt georganiseerd door de De Vrienden van de Bieb, een aparte stichting die FlevoMeer Bibliotheek Lelystad steunt met financiële aankopen en projecten. Jaarlijks ontvangt de stichting giften van donateurs en brengt geld bij elkaar door verkoop van afgeschreven media van de bibliotheek. Inmiddels hebben zich meer dan 300 Vrienden aangemeld. 

De lezing begint om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur.