Literaire ontmoeting met Arthur Japin

15 maart 2018, van 19:30 tot 23:00 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: Kaarten à € 7,50 (€ 5,00 voor bibliotheekleden)

De 83e Boekenweek vindt plaats van zaterdag 10 maart t/m zondag 18 maart 2018. Het thema van de Boekenweek is Natuur. Het Boekenweekgeschenk ‘Gezien de feiten’ wordt geschreven door Griet Op de Beeck en Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay ‘Natuurlijk’. Met het Boekenweekgeschenk kunt u op zondag 18 maart de hele dag gratis reizen met de NS.

Boekenweek

Donderdag 15 maart wordt het jaarlijks terugkerende TheaterDictee georganiseerd door FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. De avond wordt afgesloten met een lezing van schrijver Arthur Japin. Kaarten à € 7,50 (€ 5,00 voor bibliotheekleden) zijn verkrijgbaar bij FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde (tel.088 008 0760). De lezing start om 21.00 uur en duurt een uur.

Arthur Japin

Arthur Japin bezocht het Gymnasium in Haarlem, studeerde enkele jaren Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam en doorliep daar de Theaterschool, waar hij in 1982 afstudeerde. Hij speelde diverse rollen voor radio en televisie en op toneel bij onder andere Toneelgroep Centrum en de Theaterunie. In 1996 debuteerde hij met de verhalenbundel Magonische verhalen. Hiervoor ontving hij de prestigieuze Lucy B. & C.W. van der Hoogt-prijs. Bij een groot publiek brak hij pas door met zijn tweede boek: de roman De zwarte met het witte hart, die wereldwijd vertaald werd en hem internationale roem bezorgde. Na dit succes volgden de boeken De vierde wand (1998), De droom van de leeuw (2002), De overgave (2007) en Maar buiten is het feest (2012) gebaseerd op de dramatische jeugd van zangeres Karin Bloemen.

Natuur in de bibliotheek

De Boekenweek 2018 viert de natuur. En het boek natuurlijk. Natuur is alomvattend, overal in en om ons heen. Bij zoveel natuur horen eindeloos veel verhalen. Daarom geeft FlevoMeer Bibliotheek de Literaire Landkaart cadeau. Hierin wordt ons land prachtig vormgegeven door middel van twaalf literaire fragmenten over de Nederlandse natuur. Ook kan deze landkaart mee de natuur in worden genomen tijdens het lopen van de beschreven wandelroutes. Het Boekenweekmagazine ligt ook voor u klaar, vol actuele boeken, bijzondere interviews en exclusieve reportages. Kom tijdens de Boekenweek langs in de bibliotheek en neem deze prachtige geschenken mee naar huis of de natuur in.

Foto: Corbino