Literaire ontmoeting met Hanna Bervoets

15 maart 2018, van 19:15 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: Kaarten à € 7,50 (€ 5,00 voor bibliotheekleden)

Donderdag 15 maart wordt het jaarlijks terugkerende Dictee georganiseerd door FlevoMeer Bibliotheek en het Almere College. Dit jaar met een feestelijk tintje, want het Dictee vindt al voor het tiende jaar plaats. Het thema ‘natuur’ zal op een leuke, maar soms ook best lastige manier in het Dictee aan bod komen. De afsluiting van de avond is in handen van leerlingen van het Almere College. Zij gaan in gesprek met schrijfster Hanna Bervoets.

Dictee

Teams kunnen zich per mail opgeven ovv van teamnaam en aantal personen of bij de balie op het Serviceplein.

  • Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 personen.
  • Een team kan bestaan uit een vriendengroep, familieleden, collega’s, bedrijven, ondernemers, politici, onderwijzers enz.
  • Per team wordt het dictee gemaakt (ieder teamlid schrijft het dictee).
  • Elk team kiest 1 dictee uit en levert dit in bij de jury. De jury kijkt deze dictees na en bepaalt de 1e, 2e en 3e prijs.

Kaarten à € 7,50 (€ 5,00 voor bibliotheekleden) zijn verkrijgbaar bij FlevoMeer Bibliotheek Dronten (tel.088 008 0740). De lezing start om 21:00 uur en duurt een uur. Boekhandel Voster is aanwezig en Hanna Bervoets signeert deze avond. Bij elke aankoop vanaf € 12,50 wordt het Boekenweekgeschenk cadeau gegeven.

Schrijfster, columnist en recensent

Hanna Bervoets studeerde Media & Cultuur aan de UvA en behaalde een Master Journalistiek.  In 2009 debuteerde ze met ‘Of hoe waarom’ en werd ze uitgeroepen tot Debutant van het Jaar door de HvA. Haar tweede roman Lieve Céline (2011) werd verfilmd en bekroond met de Opzij Literatuurprijs. Na dit succes verschenen onder meer Alles wat er was (2013), Efter (2014) en Ivanov (2016). Sinds het najaar van 2015 is Bervoets één van de vijf vaste televisierecensenten van de Volkskrant. In februari 2017 ontving ze de Frans Kellendonk-prijs. Deze literatuurprijs wordt eens in de drie jaar toegekend voor een auteur met originele kijk op maatschappelijke of existentiële problematiek. In april 2017 verscheen haar nieuwste roman Fuzzie.

Natuur in de bibliotheek

De Boekenweek 2018 viert de natuur. En het boek natuurlijk. Natuur is alomvattend, overal in en om ons heen. Bij zoveel natuur horen eindeloos veel verhalen. Daarom geeft FlevoMeer Bibliotheek de Literaire Landkaart cadeau. Hierin wordt ons land prachtig vormgegeven door middel van twaalf literaire fragmenten over de Nederlandse natuur. Ook kan deze landkaart mee de natuur in worden genomen tijdens het lopen van de uitgestippelde wandelroutes. Het Boekenweekmagazine ligt ook voor u klaar, vol actuele boeken, bijzondere interviews en exclusieve reportages. Kom tijdens de Boekenweek langs in de bibliotheek en neem deze prachtige geschenken mee naar huis of de natuur in.

Foto: Annaleen Louwes