Mailart voor vluchtelingenkinderen

21 juni 2017, van 13:30 tot 16:00 | Elke week | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het zal je maar gebeuren dat je je huis en je land moet verlaten omdat het er niet veilig is. En dan kom je terecht in een wildvreemd land waar je nog niemand kent, in een opvangcentrum met nog veel meer kinderen uit heel veel andere landen.

Gelukkig is er De Vrolijkheid, een stichting die kunstzinnige en creatieve activiteiten verzorgt voor en met de kinderen en jongeren in Nederlandse asielzoekerscentra.
Om de vluchtelingenkinderen welkom te heten, is door De Vrolijkheid het project Mailart bedacht. Kunstenares Renske Leeuw heeft samen met de coördinatoren van deze stichting een postbus ontworpen, waarin kaarten kunnen worden gedeponeerd gericht aan de jonge bewoners van het AZC.
De postbus staat op de vier woensdagen in juni in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Bezoekers van de bibliotheek wordt gevraagd om middels beelden in plaats van tekst een kaart te maken, waaruit blijkt dat de kinderen welkom zijn in ons land.
De kaarten worden in de bus gedeponeerd en op het OORD-festival op 1 juli a.s. worden alle kaarten tentoongesteld.

Kinderen die mee willen doen, zijn van harte welkom op de woensdagen in juni. Voor materiaal wordt gezorgd, inspiratie moet je zelf meenemen!