Mama café in Lelystad

20 maart 2019, van 09:30 tot 11:30 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: Gratis

Op 20 maart is er weer een speciaal MamaCafé bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Dan komt er namelijk een verpleegkundige langs van het consultatiebureau, die ouders tips en adviezen zal geven over van alles wat jonge kinderen aangaat, zoals slapen, zindelijkheidstraining en hun ontwikkeling. Uiteraard is er ook ruimte om zelf vragen te stellen.

Over Icare JGZ

In Lelystad zijn de consultatiebureaus onderdeel van Icare Jeugdgezondheidszorg (JGZ). JGZ vindt het erg belangrijk dat kinderen gezond en veilig opgroeien, zodat ze op latere leeftijd meer kans maken om te slagen in hun leven. Hun kerntaak is het bieden van preventieve gezondheidszorg aan kinderen door middel van het geven van betrouwbare en actuele informatie. Dit doen zij via hun website, maar ook via persoonlijke contacten per telefoon, mail, consultatiebureau en socialmedia. De samenwerking met het MamaCafé sluit hier natuurlijk mooi bij aan.

Over het MamaCafé

FlevoMeer Bibliotheek Lelystad organiseert in samenwerking met kraamzorg ‘Een mooi begin', Humanitas en Home-Start op de eerste en derde woensdag van de maand een MamaCafé. Tijdens de uren van het MamaCafé kunnen kleine kinderen gewoon met hun ouders mee; er is een box aanwezig voor de baby’s en speelgoed voor de peuters. Astrid of Trudy van kraamzorg ‘Een mooi begin’ gaat samen met ouders in gesprek over opvoedkundige vraagstukken. Ook worden er regelmatig gespecialiseerde gasten uitgenodigd, die de ouders waardevolle tips geven en waarmee de ouders in gesprek kunnen. Bovenal is het gewoon ook hartstikke gezellig!