MamaCafé: Balans in het gezin

15 december 2021, van 10:00 tot 12:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Op woensdagochtend 15 december is Shanti Tuinstra van HomeStart te gast in het MamaCafé bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad om te praten over balans in het gezin.

Uiteraard is er ook tijd en ruimte om onder het genot van een kop koffie of thee ervaringen uit te wisselen met andere (aanstaande) ouders. Het MamaCafé is van 10:00 tot 12:00 uur. Deelname is gratis en van tevoren aanmelden is niet nodig. Naast mama’s zijn papa’s en grootouders ook van harte welkom met hun (klein)kind. Het MamaCafé is een initiatief van De LimonadeBrigade.

In gesprek over balans in het gezin

Shanti Tuintra is coördinator van HomeStart Lelystad, een onderdeel van Humanitas. HomeStart biedt middels ervaren en getrainde vrijwilligers opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Tuinstra gaat in dit MamaCafé in op vragen als hoe maak je goede keuzes en hoe breng je rust en regelmaat in je gezin? Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Ontmoetingsmoment voor ouders

Elke woensdagochtend zijn (aanstaande) ouders met hun kinderen van harte welkom bij het MamaCafé in FlevoMeer Bibliotheek. Het MamaCafé biedt hen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee en om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Kinderen mogen mee; er is speelgoed en limonade aanwezig. Regelmatig zijn er ook gastsprekers aanwezig om te vertellen over opvoedkundige thema’s. Informatievoorziening voor jonge ouders is een taak die uitstekend past bij de kernwaarden van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. “Wij willen graag de huiskamer van Lelystad zijn,” aldus regiomanager Henk van Strien, “met antwoord op allerhande vragen van onze inwoners. Wij informeren inwoners over instanties en diensten die lokaal worden aangeboden en mensen op deze manier wegwijs te maken binnen het netwerk dat in Lelystad beschikbaar is. Lokale betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel.”

Over de LimonadeBrigade

De LimonadeBrigade is een lokaal team dat onder andere bestaat uit de volgende samenwerkende organisaties: FlevoMeer Bibliotheek, Kraamzorg “Een mooi begin”, Humanitas - HomeStart, gemeente Lelystad en de GGD. Samen werkt dit team aan hetzelfde doel: ieder kind uit Lelystad de kans bieden om uit te groeien tot een krachtig mooi mens.