MamaCafé: Ontwikkelingsvoorsprong

27 oktober 2021, van 10:00 tot 12:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Op woensdagochtend 27 oktober is Anneloes Hoving van HBcentrum Flevoland te gast in het MamaCafé bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad om te praten over ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid bij kinderen.

Uiteraard is er ook tijd en ruimte om onder het genot van een kop koffie of thee ervaringen uit te wisselen met andere (aanstaande) ouders. Het MamaCafé is van 10:00 tot 12:00 uur. Deelname is gratis en van tevoren aanmelden is niet nodig. Naast mama’s zijn papa’s en grootouders ook van harte welkom met hun (klein)kind. Het MamaCafé is een initiatief van De LimonadeBrigade.

In gesprek over ontwikkelingsvoorsprong

HBprofessional Anneloes Hoving zag de vraag naar informatie over hoogbegaafdheid in Lelystad groeien en is daarom in juni 2019 gestart met HBcentrum Flevoland. Samen met collega’s van de andere HBcentra begeleidt zij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en deelt zij kennis met ouders, scholen en andere geïnteresseerden. Hoving is dan ook bij uitstek de persoon om meer te vertellen over ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid bij kinderen. Bijvoorbeeld hoe je dit als ouder kunt herkennen en stimuleren. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Ontmoetingsmoment voor ouders

Elke woensdagochtend zijn (aanstaande) ouders met hun kinderen van harte welkom bij het MamaCafé in FlevoMeer Bibliotheek. Het MamaCafé biedt hen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee en om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Kinderen mogen mee; er is speelgoed en limonade aanwezig. Regelmatig zijn er ook gastsprekers aanwezig om te vertellen over opvoedkundige thema’s. Informatievoorziening voor jonge ouders is een taak die uitstekend past bij de kernwaarden van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. “Wij willen graag de huiskamer van Lelystad zijn,” aldus regiomanager Henk van Strien, “met antwoord op allerhande vragen van onze inwoners. Wij informeren inwoners over instanties en diensten die lokaal worden aangeboden en mensen op deze manier wegwijs te maken binnen het netwerk dat in Lelystad beschikbaar is. Lokale betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel.”

Over de LimonadeBrigade

De LimonadeBrigade is een lokaal team dat onder andere bestaat uit de volgende samenwerkende organisaties: FlevoMeer Bibliotheek, Kraamzorg “Een mooi begin”, Humanitas - HomeStart, gemeente Lelystad en de GGD. Samen werkt dit team aan hetzelfde doel: ieder kind uit Lelystad de kans bieden om uit te groeien tot een krachtig mooi mens.