MamaCafé: Sinterklaasverhalen

1 december 2021, van 10:00 tot 12:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Op woensdagochtend 1 december is het weer tijd voor boeken in het MamaCafé bij FlevoMeer Bibliotheek. Deze keer staat Sinterklaas daarbij centraal.

Bibliotheekmedewerker Trijntje weet alles over de collectie Sinterklaasboeken en ook over het belang van voorlezen. Ze heeft dan ook verschillende boeken uitgezocht en vertel welke mogelijkheden de verschillende boeken bieden. Traditiegetrouw is er ook weer tijd en ruimte om onder het genot van een kop koffie of thee ervaringen uit te wisselen met andere (aanstaande) moeders, maar vaders, opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom met hun (klein)kind. Het MamaCafé is van 10:00 tot 12:00 uur. Deelname is gratis en van tevoren aanmelden is niet nodig. Het MamaCafé is een initiatief van De LimonadeBrigade.

Voorleesfeest met sinterklaasverhalen

December is altijd een spannende tijd. Voor volwassenen, maar al helemaal voor jonge kinderen. Er is dan ook genoeg te beleven in deze drukke maand, waaronder natuurlijk als eerste het Sinterklaasfeest. Hierover zijn vele mooie boeken verschenen. Gelukkig kent bibliotheekmedewerker Trijntje er een heleboel. Tijdens deze editie van het MamaCafé laat ze verschillende Sinterklaasboeken zien en vertelt ze welke mogelijkheden deze boeken bieden bij het voorlezen. Ouders die na afloop geïnspireerd zijn, zijn van harte welkom om zelf een mooi boek uit de bibliotheekcollectie te lenen. “Niet voor niets is een lidmaatschap van de bibliotheek voor kinderen al vanaf de geboorte gratis,” legt Trijntje uit. “Bij aanmelding tot anderhalf jaar krijgen nieuwe leden zelfs een Boekstartkoffertje met boeken en informatie cadeau.”

Ontmoetingsmoment voor ouders

Elke woensdagochtend zijn (aanstaande) ouders met hun kinderen van harte welkom bij het MamaCafé in FlevoMeer Bibliotheek. Het MamaCafé biedt hen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee en om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Kinderen mogen mee; er is speelgoed en limonade aanwezig. Regelmatig zijn er ook gastsprekers aanwezig om te vertellen over opvoedkundige thema’s. Informatievoorziening voor jonge ouders is een taak die uitstekend past bij de kernwaarden van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. “Wij willen graag de huiskamer van Lelystad zijn,” aldus regiomanager Henk van Strien, “met antwoord op allerhande vragen van onze inwoners. Wij informeren inwoners over instanties en diensten die lokaal worden aangeboden en mensen op deze manier wegwijs te maken binnen het netwerk dat in Lelystad beschikbaar is. Lokale betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel.”

Over de LimonadeBrigade

De LimonadeBrigade is een lokaal team dat onder andere bestaat uit de volgende samenwerkende organisaties: FlevoMeer Bibliotheek, Kraamzorg “Een mooi begin”, Humanitas - HomeStart, gemeente Lelystad en de GGD. Samen werkt dit team aan hetzelfde doel: ieder kind uit Lelystad de kans bieden om uit te groeien tot een krachtig mooi mens.