MamaCafé: Tijd voor boeken

10 november 2021, van 10:00 tot 12:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Op woensdagochtend 10 november is het weer tijd voor boeken in het MamaCafé bij FlevoMeer Bibliotheek. Bibliotheekmedewerker Trijntje weet heel veel over kinderboeken en voorlezen. Zij zal de ouders dan ook van alles vertellen hierover.

Verder is er aandacht voor BereSlim en andere manieren waarop je online prentenboeken leest. Traditiegetrouw is er ook tijd en ruimte om onder het genot van een kop koffie of thee ervaringen uit te wisselen met andere (aanstaande) ouders. Het MamaCafé is van 10:00 tot 12:00 uur. Deelname is gratis en van tevoren aanmelden is niet nodig. Naast mama’s zijn ook papa’s en grootouders van harte welkom. Het MamaCafé is een initiatief van De LimonadeBrigade.

Online prentenboeken

Voorlezen is een feestje en met BereSlim is het ook nog eens extra leuk. BereSlim is namelijk een aanbieder van digitale prentenboeken en pedagogisch verantwoorde spellen die bijdragen aan de taalontwikkeling, woordenschat, leesvaardigheid en het leergedrag van peuters en kleuters. Maar er zijn ook andere manieren waarop FlevoMeer Bibliotheek digitale boeken aanbiedt. Gelukkig weet bibliotheekmedewerker Trijntje hier alles vanaf. Samen met de ouders kijkt ze welke boeken dat zoal zijn en hoe je dat zelf doet. Ouders die geïnspireerd zijn, kunnen natuurlijk na afloop zelf een mooi boek uit de bibliotheekcollectie lenen. “Niet voor niets kunnen kinderen al vanaf de geboorte gratis lid worden van de bibliotheek,” legt Trijntje uit. “Bij aanmelding tot anderhalf jaar krijgen nieuwe leden zelfs een Boekstartkoffertje met boeken en informatie cadeau.”

Ontmoetingsmoment voor ouders

Elke woensdagochtend zijn (aanstaande) ouders met hun kinderen van harte welkom bij het MamaCafé in FlevoMeer Bibliotheek. Het MamaCafé biedt hen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee en om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Kinderen mogen mee; er is speelgoed en limonade aanwezig. Regelmatig zijn er ook gastsprekers aanwezig om te vertellen over opvoedkundige thema’s. Informatievoorziening voor jonge ouders is een taak die uitstekend past bij de kernwaarden van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. “Wij willen graag de huiskamer van Lelystad zijn,” aldus regiomanager Henk van Strien, “met antwoord op allerhande vragen van onze inwoners. Wij informeren inwoners over instanties en diensten die lokaal worden aangeboden en mensen op deze manier wegwijs te maken binnen het netwerk dat in Lelystad beschikbaar is. Lokale betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel.”

Over de LimonadeBrigade

De LimonadeBrigade is een lokaal team dat onder andere bestaat uit de volgende samenwerkende organisaties: FlevoMeer Bibliotheek, Kraamzorg “Een mooi begin”, Humanitas - HomeStart, gemeente Lelystad en de GGD. Samen werkt dit team aan hetzelfde doel: ieder kind uit Lelystad de kans bieden om uit te groeien tot een krachtig mooi mens.