Meet & Greet met Robot Pepper

25 november 2017, van 10:00 tot 12:45 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Altijd al een echte robot willen ontmoeten? Dat kan zaterdag 25 november van 10.00 tot 12.45 in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. De humanoid Robot Pepper heeft een sociale uitstraling en neemt in een aantal bedrijven al de rol van de mens over, bijvoorbeeld een gastheer/vrouw in een ziekenhuis.

Robot van dichtbij

Robot Pepper heeft een tablet bij zich waardoor de robot in staat is bezoekers van het desbetreffende ziekenhuis te herkennen. Ook in supermarkten wordt de robot ingezet om bijvoorbeeld recepten met klanten te delen. Tijdens de meet & greet in de bibliotheek is het mogelijk Pepper van dichtbij te bekijken en te ervaren. Iedereen is van harte welkom om Robot Pepper te ontmoeten en de toegang is gratis.

Nederland Leest

De campagne Nederland Leest staat dit jaar in het teken van het thema robotica en robotisering. Het motto van de editie van 2017 luidt daarom:  'Nederland Leest de toekomst'. Bibliotheekbezoekers krijgen het boek Ik, robot van Isaac Asimov cadeau. De campagne loopt van 1 tot en met 30 november 2017.

Ik, robot is een verzameling van negen korte sciencefictionverhalen die de Amerikaanse schrijver en biochemicus Isaac Asimov tussen 1940 en 1950 publiceerde.: 'Ik, robot is de geniale futuristische raamvertelling van Isaac Asimov rond de hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Ze ontmoette een verliefde robot, maar ook twijfelende of bewust van zichzelf geworden robots. Het zijn verhalen over menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica." Bezoekers van de bibliotheek ontvangen in de maand november dit gratis boekje in de bibliotheek. Op de startdag van Nederland Leest, 1 november staat er ook een kopje koffie en iets lekkers klaar.