Ontrafel het geheim en los de moord op!

25 augustus 2018, van 20:00 tot 22:30 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: €75,00 per team van maximaal 6 personen, inclusief een hapje en een drankje

Het Moordspel op 30 juni was dusdanig populair, dat FlevoMeer Bibliotheek een tweede editie organiseert. Opnieuw ondergaat FlevoMeer Bibliotheek Lelystad een metamorfose: voor één avond verandert de bibliotheek in het grote Slot Swaenesteyn als decor van het spannende Moordspel.

Nieuwe zaak

In teams onderzoeken de deelnemers de fictieve moord op Mr. Black en proberen het mysterie te ontrafelen. Uiteraard is er deze tweede editie een nieuwe zaak om op te lossen, dus ook deelnemers van de eerste editie kunnen gerust nogmaals deelnemen. Er kunnen acht teams van maximaal zes deelnemers meedoen.

In teams

Het Moordspel begint stipt om 20.00 uur met een introductie en duurt tot ongeveer 22.30 uur. De inloop start om 19.30 uur. Deelname kost €75,- per team van maximaal zes personen, wat bij een volledig team neerkomt op €12,50 per persoon inclusief een hapje en een drankje. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie of via onderstaande knop. Wees er snel bij, want er zijn al kaarten verkocht.

Iets anders dan een escape room

‘We kwamen op dit idee doordat escape rooms momenteel heel populair zijn,’ vertelt Jeroen van der Woude, bibliotheekmedewerker. ‘Bij het Moordspel zijn mensen niet opgesloten, maar worden wel uitgedaagd om op zoek te gaan naar clues. Het ligt dus in het verlengde van elkaar, maar is weer net even iets anders.’ ‘Spellen zijn heel gezellig om samen te spelen, maar het kan ook uitdagend zijn,’ vertelt bibliotheekmedewerker Kelly de Ruiter. ‘Het Moordspel draait natuurlijk om plezier, maar ook om samenwerking, goed kunnen lezen en luisteren, en het verwerken van informatie. Je hersens worden tijdens deze activiteit goed op de proef gesteld!’

Levend cluedo

Het Moordspel is in feite een live action versie van het beroemde bordspel Cluedo. Daarbij bezoeken de deelnemers verschillende kamers en proberen te ontdekken waar de moord gepleegd is, welk wapen daarbij is gebruikt en wie natuurlijk de dader is. De teams dompelen zich in elke kamer onder in de sfeer van Slot Swaenesteyn en gaan op zoek naar Clues. Zal elk team de moordenaar ontmaskeren?

Vorige keer

“Je kon de spanning op alle gezichten lezen,” vertelt organisator Jeroen van der Woude van FlevoMeer Bibliotheek enthousiast over de eerste editie. “Mensen namen de opdrachten echt heel serieus,” valt mede-organisator Kelly de Ruiter hem bij. Tijdens het Moordspel krijgen alle deelnemers een dossiermap vol met informatie over de verdachten en krijgen vervolgens tien minuten per kamer de tijd om rond te speuren naar clues en om de “verdachten” te ondervragen. Deze verdachten zijn acteurs van JTL, die het Moordspel op deze wijze wel heel mooi tot leven weten te brengen. “Bij de eerste kamer voelde het nog wel een beetje apart,” vertelt deelnemer Marijke van editie één. “Je loopt een kamer binnen en ziet daar van alles. Het is de truc om alles op de juiste manier te interpreteren.” Dat betekent dus vooral goed lezen, letten op details, de juiste vragen stellen en verbanden leggen.