Spreekuur over nalatenschap in FlevoMeer Bibliotheek Urk

25 oktober 2021, van 16:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

Kosten: eerste half uur is gratis

Iedere laatste maandag van de maand houdt Chris Weening een inloopspreekuur in FlevoMeer Bibliotheek Urk over nalatenschap.

Op het moment dat iemand komt te overlijden is er in eerste instantie het gemis en het verdriet dat het leven beheerst. Maar al snel wordt duidelijk dat er ook allerlei zaken geregeld moeten gaan worden. Een aantal soms al direct, of op heel korte termijn. Ook daarna blijven vaak nog allerlei dingen over die op langere termijn aandacht en tijd vragen.
Nabestaanden zijn niet altijd in staat of in de gelegenheid om na het overlijden hierin de juiste stappen te ondernemen. Dit kan onkunde zijn, of wordt veroorzaakt door het feit dat nabestaanden op afstand wonen van de overledene, waardoor het moeilijker wordt om zaken goed geregeld te krijgen. Maar ook onenigheid binnen een familie of andere oorzaken kunnen er voor zorgen dat de afhandeling van een nalatenschap voor moeite en problemen zorgt.
Een nalatenschapsadviseur kan hierin veel betekenen. Niet alleen omdat hij ter zake deskundig is, maar ook omdat hij ervaring heeft met het afhandelen van nalatenschappen en een neutrale positie in neemt ten aanzien van alle partijen. 

Spreekuur

Chris Weening is nalatenschap adviseur en verzorgt iedere maand een inloopspreekuur in FlevoMeer Bibliotheek Urk, Tussen 16.00 en 17.00 staat Chris klaar om je vragen over nalatenschap te beantwoorden. Het eerste half uur is gratis.

De spreekuren worden verzorgd door Chris Weening, Nalatenschap Adviseur.