In gesprek met de Nationale ombudsman

22 september 2021, van 11:00 tot 12:30 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder | Kleurkracht

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Van woensdag 22 tot en met vrijdag 24 september zijn Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en zijn team op pad in de provincie Flevoland. Zij gaan daar met inwoners, bestuurders en medewerkers van (overheids)instanties in gesprek. Op woensdag 22 september zijn ze aanwezig bij Kleurkracht in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder.

Op verschillende pop-up locaties vertellen de Nationale ombudsman en zijn team wat ze voor mensen kunnen betekenen. Bij problemen met de overheid helpen ze hen waar mogelijk meteen op weg.

Reinier van Zutphen: "We komen naar Flevoland om te horen wat er speelt in de provincie en hoe inwoners de dienstverlening van de overheid ervaren. Samen met mijn collega's sta ik klaar om met inwoners in gesprek te gaan."

Provincietour

Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom gaat de Nationale ombudsman twee keer per jaar op pad. Steeds naar een andere provincie. Flevoland is de tiende provincie die de ombudsman bezoekt. Eerder was hij met zijn team in Limburg, Noord-Holland, Utrecht, Drenthe, Noord-Brabant, Overijssel, Zuid-Holland, Groningen en Zeeland. In 2021 bezoekt de ombudsman één provincie. Vanwege de coronamaatregelen kon de provincietour in 2020 niet doorgaan.

Over de Nationale ombudsman

Wie een probleem heeft met een overheidsinstantie en er met die instantie niet uitkomt, kan terecht bij de Nationale ombudsman. Samen met 220 medewerkers helpt hij mensen op weg en vertelt hij de overheid hoe het beter zou kunnen. De Nationale ombudsman behandelt klachten over de overheid en kan een onderzoek instellen. De Nationale ombudsman is onafhankelijk en wordt benoemd door de Tweede Kamer.