Nieuwe editie Groot Lelystads Dictee [geannuleerd]

17 april 2019, van 20:00 tot 23:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: Deelname kost € 7,50; bibliotheekleden en de Vrienden van de Bieb betalen € 5,00

Taalliefhebbers opgelet: op woensdagavond 17 april is er een Groot Lelystads Dictee! Auteur en voormalig stadsdichter Marian van Gog heeft haar best gedaan om een pittig dictee te schrijven met als thema De vrouw, de moeder.

Daarmee sluit het dictee nog mooi aan bij de Boekenweek 2019. Stadsdichter Thomas Gerla zal de presentatie op zich nemen, terwijl wethouder Peter Schot het dictee zal voorlezen. Kees Bakker is speciale pauzegast.

Individuele en teamdeelnemers

Mensen kunnen op twee manieren meedoen: als individu of als team. Deelnemers geven dit van tevoren op bij m.jansen@flevomeerbibliotheek.nl. Teamdeelnemers maken net als individuele deelnemers allemaal zelf het dictee, alleen worden deze scores aan het eind bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal teamleden. De teamwinnaar is het team met gemiddeld het laagste aantal fouten; de individuele winnaar uiteraard degene met het laatste aantal fouten als individu. Kaarten voor deelname zijn verkrijgbaar aan de balie van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad of via de website. Opgeven kan tot uiterlijk 12 april. Bekijk hier het reglement van het dictee.

Kees Bakker

Nadat alle deelnemers het dictee gemaakt hebben, is er een kleine koffiepauze en trekken de correctoren zich terug met de ingevulde dictees. Na de koffiepauze zal Marian van Gog, schrijver van het dictee, zelf een korte toelichting geven en de belangrijkste valkuilen bespreken. In afwachting van het jury-oordeel is er ook een bijzondere gastspreker: Kees Bakker, freelanceredacteur voor FlevoPost. Hij zal vertellen over zijn werk en antwoord geven op vragen die de deelnemers nu altijd al wildenstellen over zijn journalistieke taak!