Dementie, de diagnose en dan…

27 augustus 2019, van 14:30 tot 16:00 | FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op dinsdag 27 augustus organiseert het Odensehuis een speciale rondetafelgesprek met als onderwerp Dementie, de diagnose en dan… Wethouder van Bergen is ook aanwezig. Het gesprek begint om 14.30 uur in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant.

Zien is 1 en Doen is 2

Tijdens het rondetafelgesprek ga je met elkaar onderzoeken wat iedereen kan bijdragen aan een betere omgang met personen met geheugenstoornis en lichte dementie. Door meer te weten over de problemen die zich bij deze stoornissen voordoen, kunnen we een bijdrage leveren aan een betere communicatie. Vragen die langs komen zijn bijvoorbeeld: Welke middelen kunnen we hierbij gebruiken? Waar gaat de belangstelling naar uit? Maar ook Wat is realiseerbaar?

Interview met twee vrijwilligers van het Odensehuis

Dementie verwoest levens, niet alleen van de patiënt maar ook van de omgeving. Het Odensehuis helpt mensen met dementie en hun mantelzorgers door met hen in gesprek te gaan. “Iemand met dementie raakt vaak snel geïsoleerd. Ze komen niet op zinnen of woorden en schamen zich voor hun dementie”, aldus Geertje. Geertje en Leonard helpen de patiënt en mantelzorger om op een andere, eenvoudigere manier te leren praten. Bewustwording en persoonlijke aandacht is belangrijk en dat is ook waar het Odensehuis voor staat. Geen medische molen maar samen in gesprek over de ziekte en het delen van ervaringen. “Als dementie is vastgesteld wil dat nog niet zeggen dat het leven voorbij is”, aldus Leonard, “Er valt nog veel aan te leren in de beginfase van dementie”, valt Geertje hem bij. Elke dinsdagmiddag zitten vrijwilligers Geertje en Leonard klaar in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant om met patiënten en mantelzorgers in gesprek te gaan. Kom een keer langs. http://bit.ly/odensehuis