Ontmoet Robot NAO

15 november 2017, van 13:30 tot 15:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Altijd al een echte robot willen ontmoeten? Dat kan woensdagmiddag 15 november van 13.30 tot 15.00 in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Iedereen is van harte welkom om Robot NAO te ontmoeten en de toegang is gratis.

Interactieve lezing

Tijdens de lezing komen diverse onderwerpen als angst over het onbekende, inspirerende voorbeelden van het robotgebruik aan de orde. Het is de kans om eens  kennis te maken met de wereld die niet zo ver meer bij ons vandaan is. Momenteel zijn er al een aantal robots actief en deze hebben een behoorlijke impact op mens en maatschappij.

Meet & Greet

Tijdens deze middag is er ook de mogelijkheid om met de robot op de foto te gaan. Aan de hand van aanstaande technologische ontwikkelingen wordt de blik op de toekomst gericht en is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over de impact van al deze ontwikkelingen Uiteraard is deze middag de vrolijke humanoid robot NAO aanwezig.

Nederland Leest

De campagne Nederland Leest staat dit jaar in het teken van het thema robotica en robotisering. Het motto van de editie van 2017 luidt daarom:  'Nederland Leest de toekomst'. Bibliotheekbezoekers krijgen het boek Ik, robot van Isaac Asimov cadeau. De campagne loopt van 1 tot en met 30 november 2017.

Ik, robot is een verzameling van negen korte sciencefictionverhalen die de Amerikaanse schrijver en biochemicus Isaac Asimov tussen 1940 en 1950 publiceerde.: 'Ik, robot is de geniale futuristische raamvertelling van Isaac Asimov rond de hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Ze ontmoette een verliefde robot, maar ook twijfelende of bewust van zichzelf geworden robots. Het zijn verhalen over menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica." Bezoekers van de bibliotheek ontvangen in de maand november dit gratis boekje in de bibliotheek. Op de startdag van Nederland Leest, 1 november staat er ook een kopje koffie en iets lekkers klaar.