Stop geweld tegen vrouwen - lezing

25 november 2021, van 14:00 tot 15:00 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is de Orange the World campagne in het leven geroepen. Om 14.00 uur geven Miranda Olijve en Anneke Spin van Stop huiselijk geweld.nu een presentatie.

Social sofa

Burgemeester Roger de Groot onthult op het plein voor de bibliotheek een ‘social sofa’ op donderdag 25 november om 13.30 uur. Na de onthulling geven Miranda Olijve en Anneke Spin een lezing in de bibliotheek over huiselijk geweld. Om 17.30 uur plaatst wethouder Marian Uitdewilligen oranje licht op het horecaplein in Emmeloord en sluit de Noordoostpolder zich aan bij de wereldwijde campagne ‘Orange the World’. 

Soroptimisten en vrouwen van het Vrouwencentrum hebben zich de afgelopen weken ingezet om de sofa te realiseren en zo met een blijvend monument aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit initiatief wordt door de gemeente van harte ondersteund. Bij Deelwerk aan de Randweg is hard gewerkt om met duizenden mozaïeksteentjes de sofa te versieren. 

Orange the World

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is de Orange the World campagne in het leven geroepen door de Verenigde Naties. De campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en eindigt op 10 december. In Nederland wordt de campagne gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. In 2021 is het thema van de campagne PREVENTIE.

Iedereen moet geweld kunnen melden overal en altijd! De drempel moet omlaag! Voor de inwoners van de Noordoostpolder en Urk is er Stop Huiselijk Geweld.nu. Hier kan men terecht voor vragen, advies en hulpverlening als er een vermoeden is van huiselijk geweld en/of kindermishandeling of hier zelf mee te maken heeft. Stop Huiselijk Geweld.nu is te bereiken via telefoonnummer 088 9665232 of per mail info@stophuiselijkgeweld.nl. Informatie op www.stophuiselijkgeweld.nu
De landelijke campagne wordt afgesloten op 10 december van 16:00 uur tot 18:00 uur met een manifestatie in het Provinciehuis in Lelystad.