PeuterCafé

3 juni 2022, van 10:00 tot 12:00 | Elke week | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Iedere vrijdag is het PeuterCafé bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad! Ontmoet elkaar onder het genot van een kopje limonade, koffie of thee om samen actief bezig te gaan rondom een educatief thema.

Samen actief bezig zijn met je kind

Met ingang van het nieuwe jaar is het PeuterCafé nu iedere vrijdag bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Na het succesvolle MamaCafé, dat iedere woensdagochtend is voor ouders/verzorgers met kinderen van 0-2 jaar, is de opvolger nu wekelijks op vrijdag. Ouders/verzorgers met een kind in de leeftijd van 2-4 jaar zijn van harte welkom om op vrijdag van 10.00 - 12.00 uur aan te schuiven bij het PeuterCafé. Er is ruimte voor spel, lezen, het uitwisselen van ervaringen en (opvoed)tips. En dat allemaal op een laagdrempelige manier.

Laagdrempelig

“Wij willen graag de huiskamer van Lelystad zijn”, aldus regiomanager Henk van Strien van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, “met antwoord op allerhande vragen van onze inwoners. Wij informeren bezoekers over instanties en diensten die lokaal worden aangeboden en mensen op deze manier wegwijs te maken binnen het netwerk dat in Lelystad beschikbaar is. Lokale betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel.” Het PeuterCafé van de LimonadeBrigade biedt ouders/verzorgers en hun kinderen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje limonade, koffie of thee en om samen actief bezig te gaan rondom een educatief thema.  

Thema's 

In samenwerking met de lokale GGD en andere partners wordt een veelzijdig aanbod geboden. Denk bijvoorbeeld aan bewegen met je peuter door het Sportbedrijf Lelystad, tips van een lokale slaapcoach of een Iene Miene Media-onderzoek over het gebruik van tablets en smartphones onder kinderen.

Over de LimonadeBrigade

De LimonadeBrigade is een lokaal team dat onder andere bestaat uit de volgende samenwerkende organisaties: FlevoMeer Bibliotheek, Kraamzorg “Een mooi begin”, Humanitas - HomeStart, gemeente Lelystad en de GGD. Samen werkt dit team aan hetzelfde doel: ieder kind uit Lelystad de kans bieden om uit te groeien tot een krachtig mooi mens.