Peutercafé: Herfstknutsel

5 november 2021, van 10:00 tot 12:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Op vrijdagochtend 5 november is er weer PeuterCafé bij FlevoMeer Bibliotheek en deze editie staat helemaal in het teken van de herfst. Bibliotheekmedewerker Ageeth is dol op dit seizoen, want dan is er zoveel moois te vinden in de natuur om leuke dingen mee te maken! Zij heeft een heleboel spulletjes verzameld buiten om lekker mee te knutselen. Deelname is gratis en van tevoren aanmelden is niet nodig.

Herfstknutsels

In de herfst is er buiten van alles te vinden: mooie blaadjes, eikeltjes, kastanjes, spinnen en takjes. Met al die spulletjes maak je de mooiste dingen! Bibliotheekmedewerker Ageeth heeft gelukkig een heleboel leuke ideeën. Kom je ook knutselen? Ook heeft Ageeth de leukste boeken verzameld over de herfst. Ouders die na afloop van het PeuterCafé geïnspireerd zijn, vinden nog veel meer knutsel- en herfstboeken in de collectie van de bibliotheek. “Kinderen zijn tot hun achttiende gratis lid van de bibliotheek,” legt Ageeth uit. “Door samen te lezen, creëer je niet alleen fijne, onvergetelijke momenten met je kind, maar leer je ze ook nieuwe woorden en hoe je zinnen goed gebruikt. Zo geef je je kind al een goede voorbereiding op de basisschool.”

Samen actief bezig rondom een educatief thema

Elke eerste vrijdagdagochtend van de maand zijn ouders met hun peuters van harte welkom bij het PeuterCafé in FlevoMeer Bibliotheek. Het PeuterCafé biedt hen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje limonade, koffie of thee en om samen actief bezig te gaan rondom een educatief thema. Informatievoorziening voor jonge ouders is een taak die uitstekend past bij de kernwaarden van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. “Wij willen graag de huiskamer van Lelystad zijn,” aldus regiomanager Henk van Strien, “met antwoord op allerhande vragen van onze inwoners. Wij informeren inwoners over instanties en diensten die lokaal worden aangeboden en mensen op deze manier wegwijs te maken binnen het netwerk dat in Lelystad beschikbaar is. Lokale betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel.”

Over de LimonadeBrigade

De LimonadeBrigade is een lokaal team dat onder andere bestaat uit de volgende samenwerkende organisaties: FlevoMeer Bibliotheek, Kraamzorg “Een mooi begin”, Humanitas - HomeStart, gemeente Lelystad en de GGD. Samen werkt dit team aan hetzelfde doel: ieder kind uit Lelystad de kans bieden om uit te groeien tot een krachtig mooi mens.