Plantjesruilmarkt

14 mei 2022, van 11:00 tot 12:00 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Van 7 tot en met 15 mei vindt de landelijke Fairtradeweek plaats, in Dronten vieren we dit met activiteiten in het stadscentrum op zaterdag 14 mei.

Plantjesruilmarkt

Onder de luifel van de Meerpaal organiseren we een plantjesruilmarkt voor buitenplanten. Tussen 11.00 en 12.00 uur kun je je eigen planten en stekken met anderen ruilen. Ga je bezig in de tuin, gooi dan niks weg, maar ruil het voor iets nieuws! 

Van 12.00 tot 14.00 uur worden de overgebleven planten weggegeven aan belangstellenden. Op de ruilmarkt is geen portemonnee noodzakelijk, alles vindt plaats met gesloten beurs.

Naast de plantjesruilmarkt tref je meerdere informatiestands. Het IVN verstrekt informatie en organiseert een quiz, Studenten van het Aeres MBO vertellen meer over hun duurzame en rendabele zelfoogsttuin, Leefbaar Platteland gaat in gesprek met inwoners over een sociaal verbonden en leefbaar dorp. Tenslotte is de gemeente Dronten aanwezig met informatie over ZAPper (de zwerfafvalpakker) en vertelt de Afvalcoach over het scheiden van huishoudelijk afval. Speciaal voor kinderen is er de mogelijkheid om met aarde en bloemenzaadjes aan de gang te gaan om dan thuis te genieten van hun eigen bloemetjes.