Politieke zeepkist: maak een goede keuze bij het stemmen

16 maart 2018, van 16:00 tot 18:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

stembureau

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart organiseert FlevoMeer Bibliotheek op vrijdag 16 maart vanaf 16.00 uur de 'Politieke Zeepkist' waarop politieke partijen een podium krijgen.

Zeepkist in Lelystad

De burgers van Lelystad mogen 21 maart een keuze maken uit de vele partijen die dit jaar meedoen. De gemeenteraad bestaat nu uit 35 leden verdeeld over 9 fracties. In de huidige samenstelling is de Inwonerspartij met 6 zetels de grootste partij. Gevolgd door de VVD met 5 zetels. Om iedereen uit te dagen na te denken over de lokale politiek zijn er een aantal stellingen in de bibliotheek opgehangen waarover de bezoekers door middel van Post Its hun mening kunnen geven. Vanaf 23 februari zijn de stellingen te vinden in de bibliotheek. Op 16 maart worden de lokale politieke partijen uitgedaagd hun mening te geven over de stellingen en kunnen zij hun partijprogramma toelichten.

Stellingen

De volgende stellingen staan centraal in de bibliotheek:

•    Er moet meer geïnvesteerd worden in de het stadhart
•    De bevolking moet input kunnen leveren voor de herinrichting van de Kuststrook
•    De gemeente moet positief staan tegenover de uitbreiding van het vliegveld
•    De komst van grote bedrijven is een positieve impuls voor de maatschappij van Lelystad

Politieke partijen en de tijden

Op een interactieve manier zullen de politieke partijen hun verkiezingsprogramma presenteren in ongeveer 10 minuten. Daarna is tijd om met de vertegenwoordigers in gesprek te gaan. Hieronder is een overzicht wanneer welke politieke partij het verkiezingsprogramma presenteert:

16:00 uur - InwonersPartij Lelystad
16:15 uur - GroenLinks
16:30 uur - Denk Lelystad
16:45 uur - ChristenUnie
17:00 uur - VVD
17:15 uur - D66
17:30 uur - CDA
17:45 uur - PvdA

Op 16 maart om 16.00 uur zal de zeepkistsessie van start gaan. Voor de toehoorders is er een kopje koffie, drankje en hapje en uiteraard kan het gesprek met de lijsttrekkers worden aangegaan.